Skocz do zawartości

Którą wersję mi4 wolisz? - Ankieta

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupujesz mi4 - którą wersje wybierasz?

• Mi4 64 GB WCDMA
    • Mi4 16 GB LTE (3GB RAM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co dla was ważniejsze lte i mniej pamięci, czy dużo więcej pamięci bez lte? :)

• Like 1
Opublikowano

Nom

Jest inna, tam wybór jest między 2gb ram z lte i 3gb ram wcdma.

Tu wybór jest między 16 i 64 gb pamięci :)

Opublikowano

Szczerze mówiąc brak tego 64GB może zrekompensować nielimitowany LTE + dane w chmurze (czy to Dropbox, dysk google, czy 5gb darmowego od Xiaomi).

Swoją drogą, zawsze zastanawiałem się, na co idzie ludziom to 64gb pamięci :D Ja tam mam 16gb (czyli 12 dostępnego), po wgraniu kilku piosenek, GPS-a offilne, użytecznych apek zostaje mi ~8gb do użytku, i nijak nie mogę tego wykorzystać - a jak dodam, że zdjęcia trzymam w chmurze, to już w ogóle tej pamięci jest od cholery. No, chyba, że ktoś traktuje Xiaomi jako mobilne centrum gier, to wtedy go zrozumiem :P

• Like 1
Opublikowano

LTE jest dla mnie czymś absolutnie zbędnym, gdyż w mojej miejscowości nawet nie ma zasięgu LTE. Poza tym nie korzystam z transmisji danych w telefonie co jest kolejnym argumentem do odrzucenia wersji LTE.

Dlatego właśnie, ceniąc sobie dużo miejsca na dane wybrałem wersję WCDMA 64 GB.

Opublikowano

Na ten sam temat, ale troszkę z innej beczki - czy opłaca się dopłacać różnicę 120 euro, za wersję 64 GB (WCDMA), czy może wziąć tą tańszą opcję 16GB z LTE ?

Dodam, że mam sporo muzyki do wgrania + - 7GB , później kolejna kwestia, mianowicie jak dużo fajnych apek mogę mu wrzucić, aby było jeszcze trochę zapasu ?

Raczej nie gram na telefonie w gry typu GTA, czy cuś w ten deseń ;] - owszem w gry tak, ale mniej wymagające.

Mieszkam w regionie, gdzie nie jestem pewny, czy to LTE na pewno będzie śmigać (Podkarpacie).

Opublikowano

Na ten sam temat, ale troszkę z innej beczki - czy opłaca się dopłacać różnicę 120 euro, za wersję 64 GB (WCDMA), czy może wziąć tą tańszą opcję 16GB z LTE ?

Dodam, że mam sporo muzyki do wgrania + - 7GB , później kolejna kwestia, mianowicie jak dużo fajnych apek mogę mu wrzucić, aby było jeszcze trochę zapasu ?

Raczej nie gram na telefonie w gry typu GTA, czy cuś w ten deseń ;] - owszem w gry tak, ale mniej wymagające.

Mieszkam w regionie, gdzie nie jestem pewny, czy to LTE na pewno będzie śmigać (Podkarpacie).

Zasięgi LTE możesz sprawdzić na mapie operatora. Ilość potrzebnej przestrzeni jest indywidualna... Mi wystarcza 16Gb jeszcze z zapasem, używam LTE do chmury, ktoś inny woli mieć wszystko w tel i musi mieć wtedy 64Gb... Apki wiele miejsca Ci nie zjedzą... zazwyczaj mają w okolicach 20-30mb...

Opublikowano (edytowane)

Ja zdecydowałem się na wcdma 64 GB, ponieważ telefon miał mi zastąpić 80 GB iPoda i niestety trochę muzyki musi dźwigać (w 320 kbps). LTE jest dla mnie z drugiej strony nie potrzebne, bo nie planuję nielimitowanego pakietu, a i prędkość HSDPA + spełnia moje oczekiwania. Także zależy kto ma jakie priorytety. Jakby była wersja 64 GB LTE, to bym taką kupił, bo mieszkam w Warszawie i z zasięgiem raczej nie ma problemu. Dodatkowo na 3g dłużej bateria ciągnie, co też może być argumentem za

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Queek
Opublikowano

120 EURO ? ! Gdzie ty to chcesz zamawiać ? u Burizy różnica to 200 ale zł ..Moim zdaniem przy tej ilości muzyki wersja 64 GB będzie bardziej przydatna. Zawsze będziesz mógł dorzucić sobie jakieś filmy czy coś :)

Opublikowano

Poważnie używacie Xiaomi do słuchania muzyki?Przecież ja lepsze dźwięki wydaję waląc w wiadra :) ale szczerze,JAK DLA MNIE to wystarczy 16GB bo nie instaluje 10 edytorów do zdjęć tylko jeden sprawdzony,tak samo w przypadku innych aplikacji.Po prostu lubię mieć porządek i tylko te aplikacje które używam a nie 15 podobnych które odpaliłem razy kilka!

Opublikowano

Poważnie używacie Xiaomi do słuchania muzyki?Przecież ja lepsze dźwięki wydaję waląc w wiadra :) ale szczerze,JAK DLA MNIE to wystarczy 16GB bo nie instaluje 10 edytorów do zdjęć tylko jeden sprawdzony,tak samo w przypadku innych aplikacji.Po prostu lubię mieć porządek i tylko te aplikacje które używam a nie 15 podobnych które odpaliłem razy kilka!

Jak dobrze ustawisz Viper i nie słuchasz muzyki w beznadziejnej jakości to dźwięk jest zadowalający. Nie doszukiwałbym się najwyższych lotów, w końcu to tylko telefon.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W MIUI Polska jest wgrany Viper, który daje radę. Testowałem obecnie na "słuchawkach z bazaru", i dźwięk jest ok (nawet nieco lepszy niż w HTC ONE X którego dotychczas używałem). Czekam teraz na pistony, więc pewnie będzie jeszcze lepiej ;)

Opublikowano (edytowane)

Słucham muzyki zazwyczaj w formacie flac na pistonach V3,earpodsach czy też koss porta pro,i wierzcie mi Panowie na słowo,że nawet stary iPhone 4s mojej żony gra o niebo lepiej niż MI4 z ustawionym viperem chyba,że ja po prostu nie umiem tego ustrojstwa ustawić ? :)

Edytowane przez tomasov
Opublikowano

Słucham muzyki zazwyczaj w formacie flac na pistonach V3,earpodsach czy też koss porta pro,i wierzcie mi Panowie na słowo,że nawet stary iPhone 4s mojej żony gra o niebo lepiej niż MI4 z ustawionym viperem chyba,że ja po prostu nie umiem tego ustrojstwa ustawić ? :)

Nie potrafisz ustawić widocznie, bo od tygodnia słucham muzyki na pistonach na Mi4 z Viperem i jest o niebo lepiej niż na Sony Z3 czy też Samsungu S4/S5 :)

• Like 1
Opublikowano

U mnie jak ustawię trochę większy bas niż standardowo to dźwięk trzeszczy delikatnie, na starym HTC mogłem zdecydowanie większy ustawić i wszystko było okej, ale generalnie jestem zadowolony z dźwięku

Wystukane na MI4

Opublikowano

Nie potrafisz ustawić widocznie, bo od tygodnia słucham muzyki na pistonach na Mi4 z Viperem i jest o niebo lepiej niż na Sony Z3 czy też Samsungu S4/S5 :)

Zatem będę wdzięczny jak podzielisz się z nami swoimi ustawieniami :)

Opublikowano

Zatem będę wdzięczny jak podzielisz się z nami swoimi ustawieniami :)

wszystkie opcje włączone, tj. FIREqualizer, Optymalizacja i eXtra-Loud, progil aktualnie Rock, ale to sobie zmieniam w zależności od słuchanej muzyki :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...