Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, 

Ostatnio kupiłam nowego Xiaomi redmi note 11s i przechodząc na niego - instalowanie dokładnie tych samych apek co na xiaomi 9, logowanie się na konta itp. zniknęły mi zdjęcia, które były na starym telefonie xiaomi 9. Mam foldery na tym telefonie ale są puste. Kojarzę, że logując się na nowym, dostałam jakiś komunikat o wylogowaniu z czegoś powiązanego z xiaomi (nie zwróciłam uwagi dokładnie z jakiej apki). Nie ma ich w koszu czy na karcie zewnętrznej, nie znalazłam ich podłączając stary telefon pod laptop. Nie instalowałam podejrzanych apek. Czy jest możliwe odzyskanie zdjęć ze starego xiaomi? Czy te zdjęcia powiązane są z jakimś kontem xiaomi z którego mnie wylogowało przy zmianie telefonu? 

Opublikowano

Jeśli zakładałaś konto Xiaomi i było ono zalogowane na starym telefonie, to być może nacisnęłaś coś przypadkowo przy logowaniu się na to samo konto na nowym telefonie. Synchronizowałaś zdjęcia z Chmurą Xiaomi? Jeśli tak, to z niej możesz je odzyskać (o ile stamtąd też ich nie usunięto).

Opublikowano

Nie wiem jakie są Wasze doświadczenia, ale synchro niestety nie zawsze działa jak trzeba, dlatego przynajmniej ja zawsze wszystkie ważniejsze dla mnie pliki, trzymam na karcie SD i polecam i Wam tę metodę.

Pamięć wewnętrzna telefonów, to taki sam nośnik jak każdy inny, zatem praktycznie wszystkie dane wcześniej tam zapisane i nawet skasowane, są do odzyskania odpowiednim oprogramowaniem, a w razie niemożności jego użycia, można skorzystać ze wyspecjalizowanych w odzyskiwaniu danych firm.

Opublikowano

Chmura, to tylko obca przestrzeń dyskowa, która albo jest, albo przez jakiś kaprys jej nie ma, zatem nie jest to rozwiązanie idealne.

Obecnie Xiaomi miga się od przechowywania mediów i mus przenosić swoje dane w inne miejsca, dlatego warto jednak zadbać o robienie kopii wrażliwych danych na własnych nośnikach (dyski, karty pamięci).

• Like 1