dzik Opublikowano 24 Grudnia 2022 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Witam Przesiadłem się z huaweia na poco x4 gt z romem xiaomi.eu. Problem polega na tym iż z aplikacji SMS mogę wysyłać sms do ludzi jednakże nie dostaje odpowiedzi na poco tylko na stary telefon... na starym telefonie wylaczylem funkcje czatu ale nadal to samo.
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Grudnia 2022 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Przelozyleś SIMkę? Piszę dla formalności, bo skoro możesz wysyłać SMS-y, to raczej tak... Może osoby na starym używają czatu, musiałbyś zobaczyć w wiadomościach (zakładam że na starym masz apkę od Google'a a na POCO od Xiaomi?) Ale funkcje czatu wyłączyłeś...
dzik Opublikowano 25 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2022 Tak simka w nowym telefonie: -sms wyslany z Poco (z apki Xiaomi) -sms odpowiedz przyszedl na stary huawei (do apki google) bez simki. @edit po paru godzinach Czat googlowy wymaga troche czasu na dezaktywacje tej "glupiej" funkcji. Problemem jest teraz fakt iż ludzie korzystający z funkcji googlowego czatu muszą sami sie skapnąć zeby wysyłać do mnie sms - wyskoczy komunikat pod wyslaną wiadomoscią iż nie mozna wysłać wiadomosc - czy chesz wysłać wiadomosc w postaci sms. To jest paranoja googlowa - SMS traktujmy jak SMS a nie jako pseudo Whastsapp. Jakbym teraz musial skorzystac z prostego telefonu to zanim ludzie sie skapną to minie troche czasu ze nie odpowiadam na sms... bo poprostu nie bedą do mnie dochodziły (sytuacja gdy nie wyłącze na swoim koncie funkcji czatu)
brawo Opublikowano 26 Grudnia 2022 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Bzdury piszesz. Wynika to z twojej nie wiedzy i tyle. Nie tak dawno przekładałem kartę do innego telefonu. Oczywiście korzystałem na starym i korzystam na nowym telefonie z tej funkcji. Jakąś godzinkę trwało zanim odpalił się RCS na nowym telefonie. Najważniejsza sprawa to czyszczenie danych aplikacji wiadomości i carrier service. Zresztą jest to opisane w pomocy na stronie Google co trzeba robić. Oczywiście wyłączyć i włączyć telefon po takich czynnościach. Trzeba czytać regulaminy
dzik Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2022 No ciekawe, bo sprawdzalem i zaden sms nie doszedl na nowy telefon dopoki nie wylaczylem tej opcji na swoim koncie, a odpowiedzi otrzymywalem na telefon bez simki. No nic - dobrze ze z tego nie korzystam
brawo Opublikowano 26 Grudnia 2022 Opublikowano 26 Grudnia 2022 (edytowane) Bo ta usługa działa również po wifi. Karta nie jest konieczna. Żeby ta usługa działała to trzeba ją uruchomić na nowym telefonie. Proces twa jakiś czas. Samo przełożenie karty to za mało. Dane aplikacji wiadomości i carrier service należy wyczyść w starym i nowym telefonie. Acha. I należy akceptować to co przychodzi podczas podpinania czatu. Edytowane 26 Grudnia 2022 przez brawo
Rekomendowane odpowiedzi