grathon Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 Witam, na wstępie. Działał, z różnych telefonów, i z przeglądarki Chrome. Ostatnio chciałem sie połączyć, i nie działa. MiBOX - zapomniana sieć WiFi, i dodana ponownie. Odinstalowanie ChromeCast built in, zainstalowany ponownie. Zresetowane do ustawień fabrycznych. Na wygaszaczu ekranu na tapetach, brak informacji (zawsze była) "Chromecast built in" Inne aplikacje działają normalnie, sieć jest, aktualizacje są. Telefon - dostępny chromecast w YT, nie znajduje urządzeń. W google zdjęcia, brak opcji chromecasta. Sprawdzone 3 telefony. Żaden nie widzi Mibox'a. Chrome na PC również. GoogleHome widzi MiBox4, ale nie może się połączyć. Raz twierdzi że "Nie widzę urządzenia MIBOX4 w tej sieci Wi-Fi. Sprawdź, czy jest ono w trybie online i czy Twój telefon lub tablet jest połączony z tą samą siecią Wi-Fi" a innym razem nie wyświetla żadnego komunikatu. Wszystko w jednej sieci Wi-Fi. Mibox ma ponad 2 lata. Macie może jakieś wskazówki, albo rady, jak to naprawić?
Bar.Tek Opublikowano 11 Grudnia 2022 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Ja mam Mitc Stick i przesyłanie ekranu przeważnie działa, czy to z YT w telefonie czy Chrome na laptopie. Jak nie działa to po prostu uruchamiam ponownie TVStick i już działa (opcja uruchom ponownie) Co do przesyłania obrazu z telefonu (używam w telefonie ekran bezprzewodowy, np. przeglądanie zdjęć) to zwykle opcja jest niedostępna,. ostatnio zauważyłem, że opcja jest aktywna jak uruchomię na tv w TV Stick HBO Max. U mnie wiele apek do przesyłania ekranu urządzenia nie znajduje. Jedynie jak wspomniałem na HBO Max telefon widzi Android TV w opcji ekran bezprzewodowy.
Rekomendowane odpowiedzi