Serwisant11234 Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Witam wszystkich użytkowników tego modelu. Posiadam problem jak w tytule i jedyne co mogę zrobić to wejść do Fastboot, ale na tym się kończy bo w telefonie jest zablokowany bootloader i nie mogę wymienić oprogramowania w fastboot. W trybie EDL też nie przechodzi bo nie posiadam autoryzowanego konta xiaomi. Czy jest jakiś sposób na wgranie oprogramowania bądź odblokowanie bootloader?? Wspomnę jeszcze że próbowałem dwóch komend w minimal adb, a mianowicie: Fastboot device -> fastboot continue - i okno pokazuje pomyślne wykonanie operacji ale telefon dalej wisi na logo króliczka - tym sposobem telefon miał się uruchomić normalnie (wadą tego sposobu jest jego jednorazowość - po ponownym uruchomieniu nadal byłby komunikat the system has been destroyed) i miałem odblokować bootloader, ale nie wyszło. Proszę o pomoc, walczę z tym problemem już długo i nie widzę rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzczufFun Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 ROM China DEV po fastboot, komenda "fastboot oem edl", miflash z opcją "Clean All" i jesteś w domu. Wgrywanie romu po fastboot jest niezależne od zablokowanego bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts