Problemy techniczne
35 topics in this forum
-
- 1 reply
- 3.8k views
Witam wszystkich użytkowników tego modelu. Posiadam problem jak w tytule i jedyne co mogę zrobić to wejść do Fastboot, ale na tym się kończy bo w telefonie jest zablokowany bootloader i nie mogę wymienić oprogramowania w fastboot. W trybie EDL też nie przechodzi bo nie posiadam autoryzowanego konta xiaomi. Czy jest jakiś sposób na wgranie oprogramowania bądź odblokowanie bootloader?? Wspomnę jeszcze że próbowałem dwóch komend w minimal adb, a mianowicie: Fastboot device -> fastboot continue - i okno pokazuje pomyślne wykonanie operacji ale telefon dalej wisi na logo króliczka - tym sposobem telefon miał się uruchomić normalnie (wadą tego sposobu jest je…
Last reply by SzczufFun, -
-
- 1 follower
- 6 replies
- 3.1k views
Pacjent: Redmi 7 (onclite) TWRP: 3.5.2_9-20210405 by KostyaJRZ Chcę zainstalować: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HM7_V11.0.1.0.QFLCNXM_v11-10.zip Witam! Z góry zaznaczam że z flashowaniem Xiaomi zacząłem dopiero wczoraj. Chcę zainstalować xiaomi.eu, jednak podczas instalacji wyskakuje błąd 7. Obstawiam że chodzi o nazwę kodową (Redmi 7 to onclite, a ROM jest do onc). Poniżej załączam zdjęcie (z chęcią się dowiem czy da się zrobić zrzut ekranu w TWRP ). Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Last reply by Piotrus Pan, -
Pokusiło mnie wgrać nowe radio FM, gdyż chciałem mieć RDS, po wgraniu pliku z Internetu, który miał mieć język angielski radio zmieniło się z Polskiej wersji na wersję chińską, ma ktoś może wersję Polską, taką jaka powinna być, albo jakieś inne rozwiązanie tego problemu ?
Last reply by JazzFoto, -
- 0 replies
- 518 views
Witam jak przypisać dzwonek do wybranego kontakt gdy wchodzę w kontakt to brak zakładki Dzwonek
Last reply by Straż, -
- 0 replies
- 489 views
telefon (miui 11 android 10) sam z siebie rozłącza się z siecią WIFI - czasem bywa to uciążliwe czy można domowymi sposobami to wyeliminować dziękuję za porady
Last reply by lordofchaos, -
- 1 follower
- 2 replies
- 562 views
Dzień dobry, mam dość dziwny i poważny problem z telefonem. Nagle przestał działać w nim ekran. Tzn. telefon działa normalnie, da się nawet na niego zadzwonić, ale ekran jest czarny. Od czasu do czasu wyświetli się na nim ekran startowy i za chwilę gaśnie. Jeżeli już coś zadziała na dłuższą chwilę, to telefon sam uruchamia aplikacje, przeciąga ekrany itp. Na podłączonej ładowarce działało to bardziej stabilnie, tak że dało się coś zrobić na tym telefonie, po odłączeniu ładowarki ekran zapala się i gaśnie co chwilę. Po przywróceniu ustawień fabrycznych ekran jest już całkowicie czarny, nie chce się podświetlić. Jeszcze jedna ważna rzecz, przy uruchamianiu telefonu poj…
Last reply by AJnez, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.5k views
Witam, chciałem zainstalować custom rom`a na jednym telefonie od xiaomi, zalogowałem się na konto, dodałem konto tam gdzie jest ten stan odblokowania mi, włączyłem debugowanie, włączyłem również opcje zezwalającą na odblokowanie OEM. Po zrobieniu tych operacji wyłączyłem telefon i wszedłem w tryb fastboot i podłączyłem telefon do komputera (Jestem zalogowany w tym programie do odblokowania bootloadera) i gdy klikam przycisk Refresh urządzenie nie pojawia się w programie. Jakieś pomoce?
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 835 views
Hej Mam problem z telefonem Xiaomi Redmi 7. System Global 11.0.11. Zaczął mocno zamulać ( z 2-3 miesiace). System w miarę czysty, 50% pamięci zajętej na dysku wewnętrznym. Co można zrobić aby go przyspieszyć? Mój start redmi note 5 działa dużo szybciej niż ten redmi 7.
Last reply by magicwojtek, -
- 5 replies
- 2k views
Witam, pisze w takiej ciężkiej sprawie. Mianowicie mam problem z telefonem, który po niepoprawnej aktualizacji umarł. Nie włącza się, brak oznak życia. Nie uruchamia się nawet do loga MI bądź fastboot. Ogólnie wiem jak robić aktualizacje itd aczkolwiek mam wrażenie, że po prostu załadowałem zły plik softu. Sytuacja ma się tak telefon nie reaguje na vol+ vol- nie wyświetla się na telefonie nic, natomiast przy długim naciśnięciu POWER robi się jakby restart telefonu. Kolejna sprawa telefon w samym windowsie jest wykrywany jak już doczytałem w trybie "edl" co widać na zdjęciu czyli telefon ma połączenie natomiast na kolejnych 2 zdjęciach jest widok z miflasha który…
Last reply by BeNQ_, -
- 2 replies
- 1.2k views
miłego dnia, do wczoraj nie miałem problemów, pewnie sam coś pozmieniałem i nie pamiętam jak do tego powrócić jedna karta ma być tylko do dzwonienia i sms'owania druga to samo + internet u mnie coś się pokiełbasiło i ciągnie mi net nie z tej karty i.... to jest cholernie drogie i bez sensu z góry dziękuje za wskazówki
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 769 views
Witam. Mam problem z wifi direct. Nie sposób to wyłączyć. Próbowałem już resetu telefonu oraz resetu ustawień wifi, jednak nie daje to rezultatów. Ma ktoś jakiś pomysł?
Last reply by Pablos81, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2k views
WItam. Problem polega na tym, ze nie mogę zalogować się na telefon poniewaz device is block. Wpisuje haslo do konta xiomi, wybieram siec wifi i poxniej przekierowuje mnie do mozliwosci pobrania plikow z chmury albo pominać. Nie działa żadna z tych opcji bo muszę potwierdzić hasło. Hasło mam złozone z liter a klawiatura pokazuje mi sie numeryczna z literami, ale wpisuja się tylko cyfry. Co robić? Kod pin karty Sim tez nie dziala
Last reply by Zywiec123, -
- 1 reply
- 2.1k views
Cześć wszystkim. Od kilku dni na dwóch telefonach Redmi Note 7 mam problem z wysyłaniem zdjęć i filmów z poziomu galerii przez Messenger. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Przeszukałem sieć i nic nie ma na ten temat.. Wchodzę w Galerie, następnie wybieram ikonkę Udostępnij, następnie wybieram Messenger i albo ekran wraca do wybranego elementu czyli zdjęcie lub film albo włącza się główne okno Messengera. Redmi Note 7 4/128gb, Mui11.0.4.4. Android 9 Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam PS. Wyczyszczenie danych aplikacji nic nie pomaga.
Last reply by kamillm, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam chciałbym się dowiedzieć gdzie można zgłaszać jakieś problemy z oprogramowaniem w wersji global? .Posiadam telefon redmi 7 wersja miui 11.0.3 (PFLEUXM) nie jest to duży problem ale polega na tym że gdy dostanę powiadomienie z facebooka na górze w rogu pokazuje się tylko biały kwadracik zamiast logo facebooka wątpię że by miało to tak wyglądać w miui 11.Może ktoś ma podobny przypadek? i udało mu się to rozwiązać ? pozdrawiam. Edit:Rozwiązaniem chociaż nie do końca okazuje się zmiana rozmiaru interfejsu z XS na S.Pierwsza grafika przedstawia złe wyświetlanie ikony długa dobrze.
Last reply by kamillm, -
- 0 replies
- 1.2k views
Siemano, sprawa jest taka że gdy robię coś na internecie (LTE lub WIFI) spada mi prędkość internetu że z 50kb/s na 0 i przez to trace połączenie. Wie ktoś jak to naprawić?
Last reply by Ga_Briel, -
- 1 reply
- 1k views
Witam Czy ktoś ma problemy z GPS w swoim REDMI. Zauważyłem to ostatnio w Locusie ze telefon nie łapie GPS. Czy to wina telefonu czy aktualizacji obecnie mam MIUI 10.3.6
Last reply by dexterix, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam wszystkich. Mam problem z Redmi 7. Otóż włączyłem OTG w opcjach programisty, ale zauważyłem, że po ok. 10 minutach samo się wyłącza, i znów trzeba ręcznie włączać. Jest jakaś rada, żeby OTG było włączone na stałe?
- 1 reply
- 835 views
Hej, mam problem z czytnikiem linii, a w zasadzie z brakiem opcji w ustawieniach. Mam czytnik linii papilarnych z tyłu obudowy, działał mi przez długi czas on. Po jednej z aktualizacji nagle nie mam opcji w ustawieniach. nie mogę go skonfigurować, nie działa. Wpisuje w wyszukiwarkę w ustawieniach frazy: "czytnik" , "linii" "papilarnych" i nic nie pokazuje soft: MIUI 10.3.4 model: M1810F6LG Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam
- 1 reply
- 803 views
Witam mam problem ze zdjęciami , nie z samym ich robieniem ... Ale z ich przechowywaniem .zauważyłam że po pewnym czasie (kilka dni) zdjęcie które było dobrze zrobione ma dziwne paski jak na zdjęciu po jego prawej stronie
- 0 replies
- 636 views
Co się ostatnio dzieje z redmi 7? Mam telefon od 3 tygodni i byłem zadowolony, po czym chciałem se po prostu pograć w gry w wolnym czasie... Zainstalowałem fife mobile i coda mobile. W codzie wywala mi że mam problem z serwerami a w fifie sami widzicie. Byłem zachwycony tylko zaczęło tak odwalać że nawet czasem z YouTubem mi nie łączy, mam tak z WIFI i LTE (Orange) #
Last reply by Ga_Briel, -
- 5 replies
- 3.6k views
witam. kupiłem synowi xiaomi redmi 7A i mam problem pokazuje mi się This device is locked. nie moge sobie z tym poradzić.
Last reply by Nezumi, -
- 3 replies
- 1k views
Witam W moim note 7 nie działa wysyłanie i odbieranie MMS, ustawiłem wszystko jak jest pokazane na stronie premium mobile i nie działa (na Xiaomi nie przychodzą smsy konfiguracyjne) Mam wersję chińską z wgranym romem global.
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 727 views
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem smartfona redmi note 7, ale jedna sprawa mnie irytuje. Chodzi o ładowanie. Wpinam ładowarkę, ale po wygaszeniu ekranu on się nie wygasza, a pojawia się czarny ekran z powiadomieniem "nie dodano zdjęcia". Jeśli nie nacisnę przycisku włączenia to on będzie się świecić cala noc. W opcjach nic nie mogłem znaleźć. Proszę o pomoc.
Last reply by Ziomak, -
- 0 replies
- 924 views
Problem jest następujący. Dziś przestało mi wyświetlać treść wiadomości sms od jednego użytkownika. Nie widać również treści mojej do niego wiadomości, którą napisałem (zniknęła zaraz po wysłaniu). Telefon normalnie pokazuje mi powiadomienia o przyjściu wiadomości i na ikonce ich liczbę i w konwersacji kropeczkę świadczącą o nieprzeczytanych wiadomościach. Po zainstalowaniu Textry, na liście wiadomości widoczna jest pierwsza linijka nowo nadeszłej wiadomości, ale po otwarciu konwersacji tej wiadomości nie widać. Do/od innych użytkowników jest na razie OK. Co robić?
Last reply by veepek, -
- 0 replies
- 672 views
Witam, Mam taki problem, gdy korzystam z telefonu po kilku minutach jak na przykład czytam cos na internecie ekran się zamraża i dopiero reaguje na dotyk po kilku sekundach (z 5 sekund). Do się wyłączyć ten tryb bo nawet nie wiem co by to mogło być
Last reply by Maciek21,