Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od kilku tygodni zauważyłem, że zegarek włącza mi na kilka sekund wyświetlacz, w odstępach mniej więcej 15-minutowych. I dodatkowo szybciej leci bateria. Wcześniej był w stanie wytrzymać 2 tygodnie, a teraz tydzień i muszę ładować. W obu przypadkach mówię o okresie bez aktywności fizycznej, same powiadomienia. Jeśli w telefonie wyłączę bluetooth ekran nie podświetla się, co sugeruje mi, że to nie w samym zegarku leży problem. Ktoś może ma taki objaw?

Podejrzewam aplikację Mi Fitness, bo chyba 2 sierpnia była jakaś aktualizacja i mniej więcej od tego czasu się zaczęło. Niestety nie zrobiłem backupu przed aktualizacją.

Edytowane przez mars28
Opublikowano

Niestety nie udało mi się zainstalować z apkmirror, dostaję komunikat, że "nie można zainstalować aplikacji systemowej z nieznanego źródła". Nie wiem, jak to obejść, bo instalację z nieznanych źródeł mam dozwoloną, ale najwyraźniej systemowe są dodatkowo jakoś ograniczone. Jakieś inne miejsca, gdzie można znaleźć apk?

Opublikowano (edytowane)

Tak, nic to nie zmienia, cały czas zablokowana instalacja.

Znalazłem na apkpure, plik pobrany stamtąd udało mi się zainstalować. Problem został rozwiązany, więc przyczyną była sama aplikacja Mi Fitness. Niedawno była kolejna aktualizacja, trzeba będzie sprawdzić, czy na najnowszej już jest ok.

EDIT: Po kilkudniowych testach najnowszej wersji wygląda na to, że niewiele się zmieniło, ekran dalej się włącza co kilkanaście minut, ale tak jakby na krócej, przez co chyba bateria już tak nie leci na łeb. A może to tylko złudzenie.

Edytowane przez mars28
update