lg4xhd Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam. Ostatnio odwiedziłem sobie stronę downloadu oryginalnego MIUI dla MI3 i co się okazało, zmieniła się z powrotem aktualna wersja na 6.5.3.0. Czy romy o wyższym numerze (V6.6.2.0) zostały wycofane, wiadomo coś może na ten temat? Czy to jakiś błąd na stronie MIUI ? http://en.miui.com/download-101.html#164 Pytam z ciekawości, bo dość długo utrzymywała się tam wersja 6.6.2.0 - teraz patrze, a tam z powrotem wersja niższa.
piotrekp Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Powodu nie znam, ale podejrzewam jakieś problemy w zarządzaniu energią. Mi4i dostał chyba z 3 aktualizacje w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Ostatnia podobno poprawia zarządzanie energią. A druga sprawa, dzisiaj dostałem 6.6.2.0 w wersji global, więc niedługo pewnie sytuacja z romami wróci do normy. Podobno niektórzy dostali nawet 6.6.3.0 w wersji chińskiej. Być może niektórzy dostają RC do stable. Jeśli xiaomi nie dostanie jakichś poważnych raportów z błędami, to wypuszczają stable dla reszty i publikują changelog na forum. Edytowane 28 Lipca 2015 przez piotrekp
lg4xhd Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) A powiedz mi, czy w tym ostatnim globalu co masz, jest możliwość wyboru polskiej lokalizacji? Czy nadal tylko HongKong itp.? Tak, żeby aplikacje polskie były po polsku. Edytowane 28 Lipca 2015 przez lg4xhd
piotrekp Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Nie ma języka polskiego, chyba że aplikacja sama daje taką możliwość (np. transportoid czy skycash mam po polsku). Można ewentualnie przygotować sobie rom z PL na własną rękę przy użyciu jBart, ale nie wiem co na to Acid.
lg4xhd Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) to lipa. Ten global to jakiś tylko "ich" global. Zaznaczam nie chodzi mi o wybór języka systemu, tylko o wybór "locale". To bodajże jedna opcja niżej, niż wybór języka interfejsu systemu. Co do Twojej propozycji. Acid raczej na pewno nie udostępni źródeł, co w sumie jest zrozumiałe Ale można użyć programu "More locale 2", który doda "fikcyjny" język polski (samo ustawienie) systemu i wszystkie apki myślą, że są na polskim systemie - ale nie o to tutaj mi akurat chodzi Edytowane 28 Lipca 2015 przez lg4xhd
Acid Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Nie ma języka polskiego, chyba że aplikacja sama daje taką możliwość (np. transportoid czy skycash mam po polsku). Można ewentualnie przygotować sobie rom z PL na własną rękę przy użyciu jBart, ale nie wiem co na to Acid. A to nie można użyć romu MIUIPolska? Nie rozumiem. Kombinujesz z Global a masz Polski rom pod nosem. Wysłano z MI Note 1
piotrekp Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Można, ale dla mnie brak polskiego nie stanowi żadnego problemu.
Bullsblood Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 A jak jest u was z gpsem w wersjach stabilnych? Często z żoną używamy aplikacji typu runtastic i uniej zawsze pokazuje że przebyliśmy dłuższą drogę. Np u mnie dzisiaj było 3,2 km a u niej coś ponad 4 i nie wiem czy jej nawala czy mi.
Rekomendowane odpowiedzi