Alki Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 (edited) Witam, właśnie kupiłam Redmi Note 10pro i ma on jakieś dziwne kolory, tzn biały nie jest całkiem biały, jak na zdjęciu z lewej RN10P z prawej RN9PRO. Zdjęcia też wychodzą jakieś nie wyraźne. Czy to jest w tym telefonie norma czy coś jest nie tak. Edited September 7, 2022 by Alki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 Nie jest przypadkiem włączony tryb czytania?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alki Posted September 7, 2022 Author Share Posted September 7, 2022 Nie, jest wyłączony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 A w ustawieniach wyświetlacza, jak masz ustawiony schemat kolorów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alki Posted September 22, 2022 Author Share Posted September 22, 2022 W schematach kolorów mam ustawione kolory: automatyczny, temp. barwowa normalne. Jak zmienię na chłodne to jest trochę lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorus Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 Tak naprawdę musiałabyś porównać z innym RN10Pro, lub chociaż z jakimś innym zbliżonym modelem od Xiaomi ale z........ ekranem amoled. RN9 miał zwykłego IPSa i prawdopodobnie stąd Twoje odczucia dziwnego wyświetlania kolorów na RN10Pro. Miałem to samo jak przesiadałem się z RN7. Okazało się że kolor tapety, który miałem od zawsze ustawiony od mojego pierwszego Xiaomi, nie wpada w seledynowy tak jak zawsze, tylko w niebieski. Strony które zawsze przeglądam wyglądały zupełnie inaczej kolorystycznie i też miałem wrażenie że ich odcień jest przesadnie ciepły, a biały to nie biały, tylko kremowy. O ile ekran faktycznie nie ma wady (czego nie można stwierdzić na podstawie tego zdjęcia), to przyzwyczaisz się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alki Posted October 1, 2022 Author Share Posted October 1, 2022 W dniu 24.09.2022 o 09:00, Gorus napisał: Tak naprawdę musiałabyś porównać z innym RN10Pro, lub chociaż z jakimś innym zbliżonym modelem od Xiaomi ale z........ ekranem amoled. RN9 miał zwykłego IPSa i prawdopodobnie stąd Twoje odczucia dziwnego wyświetlania kolorów na RN10Pro. Miałem to samo jak przesiadałem się z RN7. Okazało się że kolor tapety, który miałem od zawsze ustawiony od mojego pierwszego Xiaomi, nie wpada w seledynowy tak jak zawsze, tylko w niebieski. Strony które zawsze przeglądam wyglądały zupełnie inaczej kolorystycznie i też miałem wrażenie że ich odcień jest przesadnie ciepły, a biały to nie biały, tylko kremowy. O ile ekran faktycznie nie ma wady (czego nie można stwierdzić na podstawie tego zdjęcia), to przyzwyczaisz się Masz rację, zaczynam się już przyzwyczajać i tak bardzo już tej "dziwnosci" nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts