Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej wszystkim! :)

Wczoraj bawiłem się programem Marvel Tool w celu wgrania  nowego Andka na mój telefon Mi 10t Pro.

Nie wiem, co mogłem nacisnąć, ale telefon teraz w ogóle mi się nie włącza, ani fastboot, ani inne tryby. Wiem, że kiedyś miałem ten sam problem i naprawiłem, że na nowo chyba wgrywałem robiąc obejścia, ponieważ i wtedy lapek nie wykrywał mi telefonu. Próbowałem włączyć jakiekolwiek tryby, a to trzymając oba przyciski głośności i podłączając kabel, a to inne, lecz efekt mizerny. Jak kiedyś sobie tak ucegliłem to przez usunięcie systemu i w ogóle wszystkiego, przypuszczam, że tym razem to samo zrobiłem...

Bardzo proszę o pomoc z uceglonym telefonem NA AMEN, a nie umiem i boję się otwierać telefon.

Edytowane przez divisio23
Opublikowano

Czyli jak to teraz zrobić...? Przypomniało mi się, że wgrywałem niewłaściwy firmware, nie na mój model... Pojedynczo flashowałem pliki boot, recovery, system, cache oraz logo, no i wtedy się zaczął problem... Nie wiem czy mam jakiś stary sterownik na lapku czy co, że nie wykrywa mi w ogóle telefonu w różnych programach, tylko pokazuje komunikat po angielsku, że mam zainstalować sterownik USB na swój model, czyli Mi 10T Pro... 

Mógłbyś pomóc?

GSM.jpg

Opublikowano

Czyli znaleźć kogoś, kto ma autoryzowane konto Xiaomi do wgrywania w EDL (bo zapewne w tym trybie jesteś, możesz sprawdzić co widzi w Menedżerze urządzeń). Czy to w Internecie, czy jakiś serwis (np. MiCenter), ale bezpłatnie tego nie naprawisz.

Na przyszłość trzeba sprawdzać modele przed wgrywaniem...

Opublikowano
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Prawdopodobnie jesteś w trybie EDL. Softu nie wgrasz bez autoryzowanego konta Xiaomi.

Niechcący wgrałem w osobnych plikach wgrywałem system na Mi 10T Lite, a nie Mi 10T Pro, po tym mi się to sypnęło, jak osobno wgrałem pliki boot, recovery, system, cache oraz logo...

GSM.jpg

2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał:

Czyli znaleźć kogoś, kto ma autoryzowane konto Xiaomi do wgrywania w EDL (bo zapewne w tym trybie jesteś, możesz sprawdzić co widzi w Menedżerze urządzeń). Czy to w Internecie, czy jakiś serwis (np. MiCenter), ale bezpłatnie tego nie naprawisz.

Na przyszłość trzeba sprawdzać modele przed wgrywaniem...

Naprawdę nie ma żadnego obejścia tego lub wyłączenia EDL? W menedżerze urządzeń właśnie nic nie wykrywa, nie ma dźwięku przy podłączaniu pod USB czy jakiegokolwiek komunikatu, że jakieś urządzenie zostało podłączone. :(

Opublikowano
17 godzin temu, Netoper napisał:

Tryb edl to jest tryb serwisowy aby autoryzowany warsztat, user mógł wgrać system .

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Ok, wysłałem do autoryzowanego serwisu, mam fona na gwarancji, może się uda za free, jak nie, to pewnie dwie stówki... :P