krzysiek63 Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 (edited) Cześć wszystkim, Mam problem ze swoim Mi 10 lite, od kilku dni zdażały mu się samoistne restarty. Bardzo często działo się to w trakcie korzystania z Map Google i jednoczęśnie był podłączony do Ładowarki. Po restarcie co wydaje mi sie dziwne potrafił uruchomic się w trybie recovery ( korzystam z TWRP 3.4 xx). używałem najświeższej wersji miui chyba 12.5. Sytuacja jednak się pogprszyła i aktualnie nie uruchamia się wcale, jest zapętlony na logo Mi i wibracji. próba uruchomienia w do recovery także kończy się ciągłymi restartami. pojawia sie jedynie "pulpit" TWRP i następuje restart. aktualizacja do MIUI 13 z tego wątku nie pomogła, wgrałem także najnowsze twrp jakie znalazłem (3.4.00-14 monet) - także nic. Telefon można uruchomic w trybie fastboot i daje się wgrać oprogramowanie i recovery ale to na tyle. Liczę na Waszą pomoc. Tryb fastboot wygląda trochę dzwnie, bo jest tylko pomarańczowy napis FASTBOOT, niema natomiast królika grzebiącego w robocie. Edited September 2, 2022 by krzysiek63 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 35 minut temu, krzysiek63 napisał: Bardzo często działo się to w trakcie korzystania z Map Google i jednoczęśnie był podłączony do Ładowarki. Po restarcie co wydaje mi sie dziwne potrafił uruchomic się w trybie recovery Tak się zazwyczaj działo, gdy nie wyczyszczono danych aplikacji Uprawnienia. Musiałbyś po uruchomieniu telefonu szybko wyłączyć lokalizację i potem wyczyścić dane tej aplikacji, prawdopodobnie po tym nie będzie już wywalać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 Aktualnie niemam szans na uruchomienie telefonu. przy próbie włączenia dochodzi do loga MI i jest restart. Czasem pojawi się coś więcej ale nie mam możliwości nic zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Spróbuj zatem zrobić wipe data w TWRP... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 Telefon aktualnie uruchamia sie jedynie w trybie Fastbood. Mogę cokolwiek zrobić z wiersza polecenie z poziomu komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 To spróbuj wgrać starszą wersję z czyszczeniem danych przez Fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: To spróbuj wgrać starszą wersję z czyszczeniem danych przez Fastboot. wgać starszą wersję MI czy recovery? A nie jest to problem z bootloaderem? można go jakoś osobno zaktualizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Starszą wersję ROM-u. Taką, którą wydawaliśmy pod fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 ale to będzie się wiązało z obniżeniem wersji androida z 12 na 11. czy to nie uwali całkowicie telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 O ile nie jest to usterka sprzętowa to fon wręcz zostanie uzdrowiony.Bo jedno z dwojga, albo masz tęgi zakrzak w systemie, albo usterka sprzętu choćby np pamięć się wyłożyła.Postawienie na czysto systemu, nawet starszej wersji, uzdrowi problem softu, jeśli jest usterka sprzętu to... Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 Czyli co, najpierw format za pomocą fastboot, czy może lepiej polecenie erase? i co dokładnie usunąć? system boot cache userdata recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 przy próbie formatowania systemu pojawił się błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 3 godziny temu, krzysiek63 napisał: ale to będzie się wiązało z obniżeniem wersji androida z 12 na 11. czy to nie uwali całkowicie telefonu? Nie. 3 godziny temu, krzysiek63 napisał: Czyli co, najpierw format za pomocą fastboot, czy może lepiej polecenie erase? Nie rób tu nic. W dziale Modyfikacji systemowych znajdź wersję, która była pod fastboot, pobierz ją i rozpakuj, a następnie uruchom skrypt pierwszej instalacji z formatem danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Nie. Nie rób tu nic. W dziale Modyfikacji systemowych znajdź wersję, która była pod fastboot, pobierz ją i rozpakuj, a następnie uruchom skrypt pierwszej instalacji z formatem danych. Kurcze nie mogę znaleźć wersji o której piszesz. Nigdzie nie ma informacji czy rom jest pod fastboot czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek63 Posted September 3, 2022 Author Share Posted September 3, 2022 (edited) Udało mi się wgrać wersję 12.5.6, ale niestety to nie pomogło. telefon nadal restartuje się przy próbie włączenia. Edited September 4, 2022 by krzysiek63 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts