MirekD Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Witam, Właśnie nabyłem nowego smartfona Xiaomi Mi Note Pro, MIUI ver. 16.5.4.0(LXHCNCD) i od razu mam problem. Nie jestem w stanie wyświetlić kontaktu z mojej listy kontaktów, ani "świeżo" dodanego kontaktu. Smartfon od razu przechodzi do wyświetlenia pulpitu głównego. Ten sam problem występuje w momencie próby wybrania kontaktu, na który chce zadzwonić, tak wiec nie jestem w stanie połączyć sie z nikim z listy. Proszę o jakiekolwiek sugestie, w czym leży problem. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 26 Lipca 2015 przez MirekD
Numb Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zainstaluj MIUI Polska i przywróć do ustawień fabrycznych.
MirekD Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Opublikowano 26 Lipca 2015 Dzieki za sugestie, udalo mi sie wszystko przeprowadzic bez problemow I kontakty sa widoczne I mozna z nich korzystac przy wybieraniu numeru. Powstal jednako kolejny problem, a wlasciwie nie naprawil sie. W momencie wybrania numeru gasnie ekran I telefon na nic nie reaguje, odblokowuje sie dopiero po zakonczeniu polaczenia.
ZduneX25 Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 W piątek będzie naprawione, bug tej wersji.
MirekD Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Opublikowano 27 Lipca 2015 bardzo dziekuje za pomoc i pomocne informacje, ale obawiam sie, ze "wywalilem" sobie telefon. Sprawdzalem rozne funkcje i uruchomilem "encrypt phone". To byl blad, telefon po restarcie rozpoczal ladowanie system, pokazalo sie logo MIUI Polska, poszla animacja (kolorowe platki wokol) i na tym koniec, telefon wisi. Jedyne, co moge zrobis, to uruchomic go w trybie "recovery", ale tam moge wyczyscic jedynie cache, pozostale funkcje koncza sie bledem. Czy jest jakas szansa na zresetowanie go i wegranie od nowa calego softu?
ZduneX25 Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Poczytaj tu: http://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/
MirekD Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Opublikowano 27 Lipca 2015 dzieki, wpadlem na to, jak uruchomic telefon w trybie "fastboot". Mialem go podlaczonego do PC'a I aplikacji MISetup I udalo mi sie uruchomic wgrywanie nowego softu. Puscilem wgrywanie wersji stabilnej 6.6.4.0 I na razie idzie... dzieki za linka o formatowaniu - duzo interesujacych informacji, klatrownie opisane telefon ruszyl! bardzo dziekuje za pomoc I czekam na piatkowa poprawke... Pozdrawiam serdecznie
Addamas Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Dobrze rozumiem że szyfrowanie telefonu lepiej omijać szerokim łukiem bo grozi bootlopem? Edytowane 27 Lipca 2015 przez Addamas
MirekD Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 w moim przypadku nie byl to dobry pomysl, ale moze nie trzeba generalizowac...
Rekomendowane odpowiedzi