duch6 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Witam serdecznie. Przymierzam się do modyfikacji mojego Note 9S. Aktualnie mam wgrany Android 10 QKQ1.191215.002 MIUI GLOBAL 11.0.11(QJWMIXM). Czekam za zgodą na odblokowanie bootloadera i pobieram potrzebne pliki. Chciałbym zainstalować rom z tego linku : Jednak nie wiem jaką wersję recovery wybrać. Chciałbym orangefox jednak z tego to pod android 12 co widzę są jakieś dwa typy: [email protected]_3_4_A12_FBEv2.zip [email protected]_3_4_A12_FBEv1.zip https://orangefox.download/pl-PL/device/miatoll Różnica jest w FBE v1 i v2 . Czy ktoś z was wie którą wersję muszę wybrać żeby nie uceglić telefonu? Pierwszy raz modyfikuję Xiaomi wcześniej robiłem to z innym telefonami i zawsze instalowałem TWRP jednak widzę że na ten model jest kiepsko z tym recovery ;/ . Pozdrawiam
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Z tego co kojarzę MIUI ma FBE v1. Możesz spróbować wgrać któreś z nich, to nie jest tak że się nie odpali jak wgrasz złe, po prostu nie zdeszyfruje danych po próbie wpisania hasła ekranu blokady.
duch6 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Dzięki za odpowiedź. W takim razie w weekend biorę się do roboty 😎
duch6 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) A czy żeby zainstalować rom który podesłałem w linku powyżej muszę mieć recovery? Męczę się z tym od kilku godzin i nie mogę go wgrać 😕 Edit: Udało się jednak okazało się że mam FBE v2. Czy przy instalacji romu robię tylko wipe data / format data czy muszę zaznaczyć więcej opcji ? dodam że w recovery pojawia się błąd Error making /sdcard/fox directory : required key is not available Edytowane 27 Sierpnia 2022 przez duch6
Rekomendowane odpowiedzi