Franky Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam, Problem wygląda następująco podczas rozmowy niezależnie kto dzwoni słyszę w słuchawce ale równiez w głośniku szumy i trzaski które skutecznie uprzykrzają życie. Dla jasności przejrzałem tematy i przełączyłem na sieć 3G i problem dalej się utrzymywał, Viper FX też konfigurowałem i nic z tego, wobec tego mam pytanie czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał
Franky Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Opublikowano 26 Lipca 2015 Może zapytam, czy to normalne, że jakość rozmów w głośniku lub słuchawce jest kiepskiej jakości, że w tle jest posłuch takich szumów i trzasków, generalnie da się prowadzić rozmowę jednak przeszkadza to bardzo. Oczywiście w drugą stronę, dźwięk jest świetnej jakości, czysty. Proszę o jakieś sugestie bo nie wiem czy mam zgłaszać serwis, czy to taka natura tego telefonu?
Nezumi Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Takie rzeczy w tym tel się zdarzać nie powinny, jeżeli masz tak od początku, to bardzo możliwe, że masz walnięty głośnik
Franky Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Opublikowano 27 Lipca 2015 W telefonie są dwa źródła dźwięku słuchawka i głośnik tylny i z obydwu te szumy są słyszalne czy to jednak możliwe żeby dwa na raz były uszkodzone?
Nezumi Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Hmm.. a próbowałeś robić w ostateczności cofnac/aktualizowac tel do innego ROMu? Może to bug na jakimś nr jest... Ja nic takiego nie uświadczyłem jeszcze na moim RM2 1Gb, wiec albo gdzieś jakieś ustawienie coś knoci, albo masz uwalone oba głośniki... Co jest mało prawdopodobne... ale cóż... wszystko się może zdarzyć Ew. jeżeli jesteś w Play to spróbuj zmienić antene... może to kwestia operatora...
Franky Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 Tel. poszedł do serwisu kupiłem w polskiej dystrybucji i mam ten komfort, na sprawach oprogramowania się nie znam, jeśli chodzi o anteny to 4G i 3G niezależnie od miejsca problem występuje natomiast na 2G jakość dzwięku jest gorsza i gdzie niegdzie szumy znikają
Franky Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 Problem rozwiązany. Wadliwa karta SIM, po wymianie problem znikł.
Rekomendowane odpowiedzi