Skocz do zawartości
  • 0

Problem z aktulizacją romu Miui stable w Mi12 tel. od Trading Shenzen

Pytanie

Opublikowano

Witajcie

Stałem się szczęśliwym posiadaczem Mi12 z Traiding Shenzen. Zgodnie z moją prośbą zainstalowali mi xiaomi.eu ale w wersji stable, choć myślałem że będzie to wersja rozwojowa 🙄
Mam aktualnie wersję 13.0.30 jest aktualizacja do 13.0.70 i jak wybieram: Zainstaluj do telefon się restarture i wskakuje Mi Recovery 5.0 po chińsku.
Podejrzewam że powinienem z tego miejsca zrobić tą aktualizację więc mam takie pytania:
1) Gdzie wejść by zrobić aktualizację bo nie widzę takiej opcji w tym narzędziu (tłumaczę chiński na nasz za pomocą Google)

2) Czy da się w tym Mi Recovery 5.0 zmienić język na ang, albo pl?

3) Doczytałem że to Mi Recovery to takie TWRP light, czy to oznacza że lepiej wgrać pełne TWRP by w przyszłości aktualizować było łatwiej? Jeżeli tak to proszę o podlinkowanie instrukcji do Mi12 bo czytałem że nowe modele mogą mieć lub nie mieć recvery.

Z góry pięknie dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Dzięki Kacper, za odpowiedź😀

Z twojej lakonicznej odpowiedzi rozumiem że nie ma co się bawić z Mi Recovery, tylko instalować TWRP zgodnie z opisem aby zaktualizować do nowej stabilnej wersji.

To jeszcze pytanie, gdybym chciał przejść na wersję rozwojową to wystarczy że znajdę odpowiedni ROM pod Mi12 i  za pomocą TWRP będę mógł bez problemu go wgrać?

Są jakieś ograniczenia, powinienem o czymś wiedzieć by przejść z wersji stabilnej na rozwojową na tym modelu?

• 0
Opublikowano

Tak, będziesz mógł przejść bez problemu, gdy wydamy weekly (ale to się nie stanie dopóki Xiaomi nie przejdzie w całości na nową numerację bet, Xiaomi 12 nie ma już takich bet do których byliśmy przyzwyczajeni z przeszłości).