Skocz do zawartości

Problem z rozmowami przez słuchawki przewodowe z adapterem USB-C -> mini jack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda to tak, że początek rozmowy jest ok ale po pewnym czasie (kilkadziesiąt sekund) rozmowa zaczyna być przerywana, osoba po drugiej stronie jakby wchodziła w strefę bardzo słabego zasięgu - słychać ucinane sylaby. Dzieje się tak zawsze (mam pewność świetnego zasięgu z obu stron) i przynajmniej w 2 sieciach (Orange i T-Mobile), także przy połączeniach wewnątrz Orange.

Mam preferowany tryb sieci LTE oraz włączony VoLTE.

Nawiązywanie połączeń przez WiFi wyłączone.

Opublikowano

Już nie.pierwszy temat że na przejściówce są problemy, jeśli bez słuchawek jest ok to by potwierdzało że Xiaomi jest wybredne jeśli chodzi o dobranie przejściówki.
Najlepiej w jakimś stacjonarnym sklepie sprawdzić czy dana przejściówka będzie miała chęć współpracować poprawnie.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W sklepie mieli 3 rodzaje przejściówek: jedna taka belka prostopadła do wtyczki USB-C (z drugiej strony gniazdko umożliwiające równoczesne ładowanie telefonu), druga rzekomo oryginalna do Samsungów i trzecia no name czarna z cienkim kabelkiem. Żadna nie dała rady
Natomiast zastanawiam się (niestety teraz, po fakcie mi to przyszło do głowy), czy nie jest to może kwestia trybu oszczędności energii, który mam włączony. Problem w tym, że nie mam jak tego sprawdzić, bo tamtą pierwszą przejściówkę zwróciłem...

Opublikowano

Raczej nie.
Jeszcze coś mi się przypomniało, w opcjach programistycznych czy nie jest wyłączony routing USB audiod183acd7c1c6443858b4c1e13791b031.jpg

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka