kamiledi15 Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 (edited) Witam, jestem świeżo po zakupie tego urządzenia. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne - poinstalowałem aplikacje do filmów i prawie wszystko działa. To, co nie działa, to łączenie telefonu. Mam Samsung Galaxy S9+ i podobno to urządzenie powinno pozwolić podłączyć smartfon do siebie. Na telefonie wybieram usługę Smart View, do wyboru wyskakuje mi Mi Box, wciskam łączenie - i łączy się z minutę, a potem rozłącza. Na telewizorze w tym czasie nic się nie dzieje - cały czas widzę główny ekran urządzenia. Próbowałem też wejść do Youtube na telefonie i tam wybrać rzutowanie ekranu - wówczas na telewizorze ekran na parę sekund robi się czarny, a potem z powrotem wraca na ekran główny. Pytanie, dlaczego? Próbowałem też wgrać jakieś aplikacje rzutujące ekran, ale efekt jest ten sam. Główny cel podłączenia telefonu do tego urządzenia w moim przypadku to przeglądanie nagrań z karty pamięci. Mam nagrania na dużym dysku zewnętrznym, gdy podłączam go przez USB to Mi Box go widzi, ale nie chce otworzyć zawartości - z tego co czytałem musi być odpowiedni format urządzenia. Telefonu natomiast wcale nie widzi, gdy podłączam go przez usb. Raczej nie uśmiecha mi się formatowanie kart pamięci oraz dużego, 2-tyrabajtowego dysku, dlatego podłączenie telefonu byłoby optymalne - pytanie dlaczego nie udaje mi się tego zrobić? EDIT Sprawa rozwiązana - nie wiedziałem, że trzeba w Mi Boxie zainstalować jeszcze aplikację do przesyłania ekranu. Już jest wszystko ok. Edited June 3, 2022 by kamiledi15
kamiledi15 Posted June 3, 2022 Author Posted June 3, 2022 (edited) Pozwolę sobie jednak odświeżyć temat, bo mam jeszcze jeden niewielki problem. Mianowicie do przechwytywania ekranu z telefonu na Mi Box S używam aplikacji Apowermirror. Z tych co testowałem ta jest najlepsza, bo nie ma reklam, działa szybko i sprawnie. Ma dwie opcje do wyboru - streamowanie pliku wideo lub streamowanie całego obrazu z telefonu. Dla mnie dużo wygodniejsze jest streamowanie od razu całego ekranu telefonu, jednak z jakiegoś powodu wówczas streamuje się sam obraz, a dźwięk leci nadal z telefonu. Przy streamowaniu samego pliku wideo dźwięk leci prawidłowo z telewizora, ale jest to mniej komfortowe, poza tym wówczas problemem jest to, że gdy film jest nagrany pionowo, to na telewizorze odtwarza się obrócony bokiem i nie da się go obrócić prawidłowo - przy streamowaniu całego ekranu wystarczy obrócić telefon i wtedy wideo na telewizorze też się obraca. Czy da się to jakoś ustawić? Mogę oczywiście ściągnąć inną aplikację jeśli znacie coś lepszego. Edited June 4, 2022 by kamiledi15
kamiledi15 Posted June 5, 2022 Author Posted June 5, 2022 Takie trochę niezbyt pomocne to forum... Uporałem się z problemem braku dźwięku przy udostępnianiu całego obrazu z telefonu. Teraz pozostaje tylko kwestia, jak obrócić film, który odtwarza się bokiem na telewizorze z telefonu?
Netoper Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Patrz pan, narzekasz że brak pomocy a sam co robisz? poinformowałeś że problem rozwiązałeś i ani słowa jak...A nie przyszło Ci do głowy że to nie jest niechęć do pomocy tylko taki specyficzny problem że po prostu mało kto się z nim spotkał?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
kamiledi15 Posted June 6, 2022 Author Posted June 6, 2022 No proszę, czyli ktoś żyje na tym forum Rozwiązałem w najprostszy możliwy sposób - okazało się, że w telefonie wcale nie muszę uruchamiać aplikacji Apower Mirror, w której występował problem. Gdy jest zainstalowana na telewizorze, to w telefonie wystarczy uruchomić systemową funkcję Smart View bez żadnej aplikacji i obraz z dźwiękiem przesyła się bez problemu. Nadal jednak jest ten problem z niektórymi filmami, które po prostu odtwarzają się bokiem - zmiana orientacji filmu w telefonie nic nie daje.
FromWP Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 34 minuty temu, kamiledi15 napisał: problem z niektórymi filmami, które po prostu odtwarzają się bokiem Kup uchwyt do telewizora z pivotem. 1
Recommended Posts