Skocz do zawartości
  • 0

Aktywacja Xiaomi mi 1s

Pytanie

Opublikowano

Witam, 

córka otrzymała na komunię hulajnogę, wgraliśmy apkę na ios i próbowaliśmy się połączyć ale dostajemy błąd przy parowaniu (trzeci krok) urządzenia mówiacy błąd połączenia (104..... ). 

Spróbowałem przeinstalować apkę - nie pomogło. Zmieniłem region na chiny - nie znajduje urządzenia. 

Ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć? Czy gonić do rodziny z prośbą o paragon i do sklepu?

Z góry dzięki za odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

jesli:

- hulajnoga jest w 100% fabrycznie nowa/ nieuzywana, kupiona z "normalnego" sklepu (i nie byla wczesniej "sprawdzana" przez rodzine, nie jest zwrotem konsumenckim, towarem powystawowym, itp.) oraz jest naladowa

- telefon jest naladowany i nie jest to jakis przedpotopowy iphone/mega stara wersja ios'a, a BT jest wlaczony bez ograniczen na parowanie oraz jest na nim zainstalowana aktualna wersja aplikacji Mi Home i znajduje sie fizycznie blisko hulajnogi

to lachy nie robi i musi zadzialac... chyba, ze macie ogromnego pecha i akurat trafila sie wadliwa sztuka, ktora nalezy wymienic (jeszcze dla pewnosci i swietego spokoju przed parowaniem z telefonem, mozna dodatkowo zrobic w hulajnodze tzw. twardy reset, zeby nie bylo szansy na pomylke: https://youtu.be/akudDhUahsY )

alternatywnie przed wizyta w sklepie mozna jeszcze z play stora (potrzebny Android) zainstalowac jakas apke do hulajnog (np. m365 downG) i sprawdzic czy polaczy sie z hulajnoga i co tam pokaze - jesli to nie pomoze, a hulaj jest w 100% fabrycznie nowy to jechac do sklepu i juz

EDYTA: zakladam, ze wszystko robicie zgodnie z instrukcja jak np. tu: https://miuipolska.pl/forum/topic/52108-poradnik-aktywacji-kupiłem-nową-hulajnogę-i-po-włączeniu-pika-brak-błędu/, bo pika, prawda?

Edytowane przez jedrus
  • 0
Opublikowano

Witam, 

dzięki za odpowiedzi, zrobiłem hard reset jak napisane powyżej i pokazał mi się czerwony kod 14. Wszystko robione jak z instrukcją, i pika cały czas tak. 

Hulajnoga jest nowa, rodzina jedynie złożyła ale nie łaczyli z żadną aplikacją itp. oczywiście jeździ ale powoli do 10km chyba. Konfigurację zostawili nam, żeby własnie wszystko było ok. 

Pozdrawiam

Tomek

• 0
Opublikowano

...i rozumiem, ze dalej d*pa, tzn. nie paruje sie z telefonem? prosze sprawdzic (jesli jest taka mozliwosc) przez inny telefon z ios'em/mi home i/lub przez androida/downG

• 0
Opublikowano

Witam, to już 3 urządzenie na którym próbuję, jak robię hard reset to albo pojawia sie kod 14 albo 15, w zależności co nacisnę chyba wcześniej zaraz po przycisku włączenia(hamulec czy gaz). Sprzedawca(sklep który sprzedaje akurat hulajnogi) po telefonie stwierdził, że trzeba właśnie zrobić ten reset i wszystko będzie ok. 

Coś może być przyczyną?

• 0
Opublikowano

taki błąd pojawia się, gdy połączysz pojazd z aplikacją zewnętrzną np. m365Tools a potem próbujesz połączyć z Xiaomi. Zawsze pomaga właśnie reset pojazdu. Z aplikacją mógł ktoś się łączyć w sklepie, więc nie koniecznie Ty lub ktoś od Ciebie. Napisz dokładnie w jaki sposób wykonujesz reset krok po kroku. Problemu bym upatrywał właśnie tutaj

• 0
Opublikowano

czyli nie jest wadliwa 👍

a polaczenie przez android/downG bylo juz sprawdzane?

PS. zweryfikowalbym jeszcze nastepujaca sekwencje:

1. usunac (recznie) z aplikacji mihome hulajnoge na wszystkich urzadzeniach na ktorych byla zapamietana

2. usunac mihome (wraz z usunieciem danych aplikacji jesli to mozliwe) ze wszystkich urzadzen

3. reset hulajnogi

4. ponowna instalcje mihome na jednym urzadzeniu ios z regionem PL

5. ponowne parowanie hulajnogi

moze jednak ktos juz ja gdzies kiedys powiazal z jakims kontem mihome w PL i teraz nie mozna jej podlaczyc/sparowac?

• 0
Opublikowano

Pytanie, w jakim celu miałbym to robić? Czy są jakieś różnice jak zostanie RU niż PL?

Wcześniej reinstall apki przed połączeniem robiłem na wszystkich urządzeniach, nic nie pomagało.