Skocz do zawartości
  • 0

Tempomat nie działa

Pytanie

Opublikowano

Witam zakupiłam 1s hulajnogę w aplikacji Xiaomi home mam opcję włączenia tempomatu ale niestety w hulajnodze on nie działa? O co chodzi? Czytałam, że może to być przez aktualizację ale jak ją usunąć? Czytałam inne wątki ale niestety nie bardzo rozumiem

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

tempomat w niektórych wersjach oprogramowania został dezaktywowany, ale jeśli masz aktywną opcję w aplikacji, to znaczy, że posiadasz fw albo nowsze albo starsze. Tempomat aktywuje się po 5 sekundach utrzymywania manetki w dokładnie tej samej pozycji. Wypróbuj na trybie Sport, na podniesionym kole, po prostu trzymaj manetkę na maxa przez minimum 5 sekund, powinno zapikać i po puszczeniu manetki prędkość powinna być utrzymywana.

Pokaż screeny z aplikacji od Xiaomi oraz z aplikacji M365Tools z zakładki Basic

• 0
Opublikowano

Jasne jak będę w domu zrobię zrzut z aplikacji od Xiaomi bo w niej mam aktywowaną tą opcję a jadąc hulajnogą nie aktywuje się tempomat 😕 Sprobuje ściągnąć tą drugą aplikację na androida. Może to pomóc?

• 0
Opublikowano

soft jest nieoryginalny, zmodowany. Na pewno jeśli chodzi o BLE i DRV, ponieważ takie wersje jeszcze nie wyszły.

Co zrobić? Najbezpieczniej wgrać stockowe wersje od Xiaomi jeśli nie ogaraniasz modowania. A widzę, że nie.

• 0
Opublikowano

Czyli troche zachodu z tym jest 😕 czy nie łatwiej oddać hulajnogę do sklepu i kupić nową?😅 czy to w ogóle nie podlega pod jakąś reklamacje czy miał byc tempomat a go nie ma? 

• 0
Opublikowano

ale po co chcesz oddawać na gwarancje? jeśli zakupiłeś w sklepie, to skorzystaj ze zwrotu konsumenckiego i po sprawie. Ale według mnie robisz coś źle. Spróbowałeś zrobić test w miejscu z podniesionym kołem? Postaw hulajkę ma stołku i zrób taki test. Najlepiej go nagraj i będzie można stwierdzić, czy działa czy nie. Procedura aktywacji jest dokładnie taka:

1. Aktywujesz opcję w apce od Xiaomi

2. Rozłączasz się z apką

3. Dla pewności włącz wyłącz pojazd

4. uruchom tryb jazdy SPORT

5. zakręć kołem i naciśnij manetkę na max tak by koło kręciło się z max prędkością

6. trzymaj cały czas manetkę na max przez minimum 5 sekund lepiej dłużej. Nie zmieniaj pozycji manetki, bo tempomat nie zadziała

7. Jak usłyszysz piknięcie - puść manetkę i silnik będzie pracował dalej - tempomat został aktywowany

8. by go wyłączyć dotknij manetkę lub naciśnij hamulec