tommyl Posted April 5, 2022 Posted April 5, 2022 Cześć, Mam problem po aktualizacji Mi 10T Lite 5G do MIUI 13 na Android 12 MIUI GLOBAL 13.0.2 Stabilna (SJSEUXM) Android: 12 SKQ1.211006.001 Aktualizacja przez OTA pojawiła się po zmianie regionu na Stany Zjednoczone: Problem 1. Wybierając motyw ciemny i wybierając: „Więcej opcji trybu ciemnego” nie pojawia się lista aplikacji. Przez to kilka aplikacji po aktualizacji działa w jak w trybie jasnym (np. Mi Fit) - nie mam możliwości sprawdzić ustawień. Problem 2. Po aktualizacji wszystkie aplikacje od google( gmail, chrome) i np. ekran pojawiający się by np. logować się gdziekolwiek odciskiem ma odcień brązowy. Po zastosowaniu oryginalnego motywu, wszystko wraca do normy i kolory są jak powinny, ale po ustawieniu własnych tapet (ekranu blokady i głównego) problem pojawia się ponownie. Problem 3. W sumie to nie problem, ale widziałem że na MIUI13 i Androidzie 12 suwaki głośności powinny być pionowe, a ja mam dalej jak na MIUI 12 w poziomie Ktoś ma jakieś info albo porady dotyczące powyższego? pozdrawiam.
Kacper Skrzypek Posted April 5, 2022 Posted April 5, 2022 4 godziny temu, tommyl napisał: Wybierając motyw ciemny i wybierając: „Więcej opcji trybu ciemnego” nie pojawia się lista aplikacji. Przez to kilka aplikacji po aktualizacji działa w jak w trybie jasnym (np. Mi Fit) - nie mam możliwości sprawdzić ustawień. Niestety to norma. Xiaomi zarządza tą listą online. Nic na to nie poradzisz. 4 godziny temu, tommyl napisał: Po aktualizacji wszystkie aplikacje od google( gmail, chrome) i np. ekran pojawiający się by np. logować się gdziekolwiek odciskiem ma odcień brązowy. Po zastosowaniu oryginalnego motywu, wszystko wraca do normy i kolory są jak powinny, ale po ustawieniu własnych tapet (ekranu blokady i głównego) problem pojawia się ponownie. To przez tapetę. Xiaomi zaimplementowało Material You od Google'a, ale nie ma jego wyłącznika. 4 godziny temu, tommyl napisał: W sumie to nie problem, ale widziałem że na MIUI13 i Androidzie 12 suwaki głośności powinny być pionowe, a ja mam dalej jak na MIUI 12 w poziomie Możesz wysłać zrzut? Nie do końca rozumiem, jak masz poziome. 1
tommyl Posted April 8, 2022 Author Posted April 8, 2022 (edited) dzięki za odpowiedzi ! No to nie za dobra zmiana bo połowa plikacji mam w jasnym motywie... Czy wyłącznik dla Material You od Google'a pojawi się może w nastepnych aktualizacjach? wiadomo? i zrzut Edited April 8, 2022 by tommyl
Kacper Skrzypek Posted April 8, 2022 Posted April 8, 2022 16 minut temu, tommyl napisał: Czy wyłącznik dla Material You od Google'a pojawi się może w nastepnych aktualizacjach? wiadomo? Nie wiadomo. 16 minut temu, tommyl napisał: i zrzut To normalne. Te pionowe suwaki dopiero niedawno zostały dodane do bety. Można oczywiście zainstalować apk z nimi jak ci się spieszy, ale nie ma ich jeszcze w wersjach stabilnych. 1
Recommended Posts