Jump to content

Mi 10T Lite 5G - MIUI GLOBAL 13.0.2 Stabilna (SJSEUXM) Android: 12 SKQ1.211006.001

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Mam problem po aktualizacji Mi 10T Lite 5G do MIUI 13 na Android 12

MIUI GLOBAL 13.0.2 Stabilna (SJSEUXM)
Android: 12 SKQ1.211006.001

Aktualizacja przez OTA pojawiła się po zmianie regionu na Stany Zjednoczone:

Problem 1.
Wybierając motyw ciemny i wybierając: „Więcej opcji trybu ciemnego” nie pojawia się lista aplikacji. Przez to kilka aplikacji po aktualizacji działa w jak w trybie jasnym (np. Mi Fit) - nie mam możliwości sprawdzić ustawień.

Problem 2.
Po aktualizacji wszystkie aplikacje od google( gmail, chrome) i np. ekran pojawiający się by np. logować się gdziekolwiek odciskiem ma odcień brązowy. Po zastosowaniu oryginalnego motywu, wszystko wraca do normy i kolory są jak powinny, ale po ustawieniu własnych tapet (ekranu blokady i głównego) problem pojawia się ponownie.

Problem 3.
W sumie to nie problem, ale widziałem że na MIUI13 i Androidzie 12 suwaki głośności powinny być pionowe, a ja mam dalej jak na MIUI 12 w poziomie

Ktoś ma jakieś info albo porady dotyczące powyższego?

pozdrawiam.

Posted
4 godziny temu, tommyl napisał:

Wybierając motyw ciemny i wybierając: „Więcej opcji trybu ciemnego” nie pojawia się lista aplikacji. Przez to kilka aplikacji po aktualizacji działa w jak w trybie jasnym (np. Mi Fit) - nie mam możliwości sprawdzić ustawień.

Niestety to norma. Xiaomi zarządza tą listą online. Nic na to nie poradzisz.

Po aktualizacji wszystkie aplikacje od google( gmail, chrome) i np. ekran pojawiający się by np. logować się gdziekolwiek odciskiem ma odcień brązowy. Po zastosowaniu oryginalnego motywu, wszystko wraca do normy i kolory są jak powinny, ale po ustawieniu własnych tapet (ekranu blokady i głównego) problem pojawia się ponownie.

To przez tapetę. Xiaomi zaimplementowało Material You od Google'a, ale nie ma jego wyłącznika.

W sumie to nie problem, ale widziałem że na MIUI13 i Androidzie 12 suwaki głośności powinny być pionowe, a ja mam dalej jak na MIUI 12 w poziomie

Możesz wysłać zrzut? Nie do końca rozumiem, jak masz poziome.

• Thanks 1
Posted (edited)

dzięki za odpowiedzi !

No to nie za dobra zmiana bo połowa plikacji mam w jasnym motywie...

Czy wyłącznik dla Material You od Google'a pojawi się może w nastepnych aktualizacjach? wiadomo?

i zrzut

image.thumb.png.3c23a27f63deefe1405e9a04b8f2b7c6.pngimage.thumb.png.cc6f1ab729fd63c08a880cbcba42094d.png

Edited by tommyl
Posted
16 minut temu, tommyl napisał:

Czy wyłącznik dla Material You od Google'a pojawi się może w nastepnych aktualizacjach? wiadomo?

Nie wiadomo.

16 minut temu, tommyl napisał:

i zrzut

To normalne. Te pionowe suwaki dopiero niedawno zostały dodane do bety. Można oczywiście zainstalować apk z nimi jak ci się spieszy, ale nie ma ich jeszcze w wersjach stabilnych.

• Thanks 1