qwerty01 Opublikowano 28 Marca 2022 Opublikowano 28 Marca 2022 Witam. Posiadam telefon Mi 11 Lite 5G. Mój operator jeszcze nie nadaje 5G gdzie mieszkam. Jednak według mapki plusa to są BTS'y 5G. Przy skanowaniu sieci nie mam jednak sieci 5G plusa. Zmiana "Agregacja operatorów 5G" nie ma wpływu na znalezienie sieci 5G.
Netoper Opublikowano 28 Marca 2022 Opublikowano 28 Marca 2022 Podstawa to czy masz abo/kartę z aktywną usługą 5g.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
keiran Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 W dniu 28.03.2022 o 09:27, Netoper napisał: Podstawa to czy masz abo/kartę z aktywną usługą 5g. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Dokładnie tak. Plus leci w kulki z 5g. Mam na dwóch kartach ofertę plush. Przez jakiś czas normalnie działało tam 5g, a potem wyłączyli. Kazali brać jakaś wyższą opcję cenową, żeby 5g było.
qwerty01 Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Nie chodzi o usługę 5G tylko nie widzi fizycznie sieci 5G (nadajników 5G).
Netoper Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Sam piszesz że operator nie uruchomił u Ciebie 5G no to jak chcesz te 5G zobaczyć, I kolejna sprawa, Mam w plusie S21 Ultra, nie mam opłaconej usługi 5G, i mimo że jestem w zasięgu, bo na innym fonie mam aktywną to S21 nie widzi sieci 5G, jak przełoże kartę z aktywną usługa to wtedy jest OK.Ostatnia sprawa, czy u Ciebie jest sygnał 5G to wie o tym operator a nie my, a czy możesz korzystać z tego 5G to wiesz Ty (czy masz wykupioną/opłaconą usługę) oraz operator.Więc wystarczy telefon na infolinię i będziesz wszystko wiedział bez czekania aż ktoś wywróży.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Krzysztof 68 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 No ja mam niby uruchomiona usluge 5 G w Orange ale nie dziala bo nie ma zasiegu - ale swoja droga wprowadzają nową opcje i kaza sobie za to płacic. To troche nie fer tym bardziej ze jest mi to prawde mowiac potrzebne jak świni dzwonek. Nie mam przeciez w smartfonie biura zarzadzania kryzysowego : ) .
Netoper Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Z tą niby aktywną 5G to też warto zadzwonić na infolinię czy na pewno została aktywowana, bo już było kilka takich akcji i się okazywało, że mimo umowy na 5G w systemie była nieaktywna, a ludzie cuda na kiju robili z fonem żeby widział 5G, będąc przekonani że mają aktywną usługę, i pupiszon blady.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Magdarynka Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Na mapie http://beta.btsearch.pl/ można sprawdzić dokładnie jakie mamy nadajniki w okolicy i na jakich częstotliwościach. Poza tym, jak już wspomnieli poprzednicy trzeba mieć ofertę z usługą 5G. W Plushu najtańszy abonament z 5G jest za 30 zł, 30 GB z umową na 24 miesiące. W Premium Mobile za 29,70 zł jest 40 GB w 5G i umowa bezterminowa. W Otvartej wszystkie oferty mają w 5G, nawet z abonamentem za 9,99 zł, większość umów też bezterminowa. To wszystko na nadajnikach Plusa.
Netoper Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Eeee, ja w plushu 5G mam za 19.99 brutto, no limit, 15GB. Tylko co z tego jak mój sprzęt tego nie obsługuje Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi