koval90 Opublikowano 13 Lutego 2022 Opublikowano 13 Lutego 2022 Witam, Mam problem. Ściągnąłem najnowsza stabilną wersje miui 12.5.11 na moje mi 10. Wszedłem w ustawienia, włączyłem aktualizacje z pliku. Telefon wszedł w tryb fastboot (wyświetla się ten królik z napisem) i nic się nie dzieje. Ostatnio jak robiłem do wersji 12.5.5 bodajże poszło bez problemu. Co mam teraz zrobić żeby ruszyło?
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Lutego 2022 Opublikowano 13 Lutego 2022 Przytrzymać przycisk Power, prawdopodobnie się uruchomi; jeśli nie, to Power i głośność+ (zakładam, że mówisz o xiaomi.eu) i sprawdź czy recovery w ogóle zaczęło aktualizację.
koval90 Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) Sam power, jak i power + vol+ resetuje telefon, i znowu wyskakuje fastboot. edit. tak xiaomi.eu Edytowane 13 Lutego 2022 przez koval90
koval90 Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Opublikowano 13 Lutego 2022 Udało mi się wrócić. Przycisk vol up + vol down + power i resetuje do tego co na zdjeciu. Nie wiem co to jest więc intuicyjnie wcisnąłem to na dole i tel się odpalił normalnie, jak przed próbą aktualizacji, więc nic się nie stało. Przy drugiej próbie aktualizacji to samo, wskakuje w fastboot i moge zrobić ten + - power. To jest menu recovery? Przez to mogę zainstalować świeży rom? Boję się kliknąć tego zielonego żeby mi wszystkich danych nie wywaliło.
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Lutego 2022 Opublikowano 13 Lutego 2022 Nie, to nie jest recovery. Wygląda na to, że z jakiegoś powodu TWRP zniknęło. Wgraj je przez fastboota, a potem dopiero przez nie ROM.
Rekomendowane odpowiedzi