Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam telefon Xiaomi Mi 10 Pro 8GB, kupiłem dzisiaj przejściówkę https://www.morele.net/adapter-usb-kruger-matz-usb-c-jack-3-5mm-srebrny-kruger-matz-8864181/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral ponieważ oryginalna była już na wykończeniu, przejściówka łączy się z kablem RCA/jack 3.5 i wszystko łączy się z radiem samochodowym, które służy mi do muzyki w garażu. Teraz przechodząc do problemu, na oryginalnej przejściówce wszystko działa, na tej kupionej dzisiaj nic a nic. Zero dźwięku, dodatkowo po podłączeniu tej nowej w powiadomieniach pojawia się informacja System Android

Odtwarzanie dźwięku przez USB

Dotknij, aby otworzyć dodatkowe ustawienia.

Ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi, coś przestawić? Aby zaczęło hulać:)

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ma być tak jak jest na screenie, czyli nie jest blokowane. Tak mam i działa.
Chyba że błąd jakiś w danym romie, bo czasami się zdarzają, i funkcja działa na odwrót.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Więc tak, zrobiłem na początku że włączyłem ten routing ta ikona znikła, ale dźwięk wydobywał się z telefonu, a powinnienen iść na AUX do radia...
Później wyłączyłem tak jak kolega powyżej napisał i zrobił zdjęcie
bae0bc879c5997b6fc159b5dfab1f4e4.jpg
To wtedy muzyka grała, telefon był cicho ale i tak dźwięk nie szedł na AUX radia i pojawiła się ta śmieszna ikona System Android

Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Opublikowano

Może jeszcze przejściówka nieodpowiednia, bo telefony potrafią być wybredne, albo może wadliwa.
Może ktoś ze znajomych może ma przejściówkę i sprawdzić wtedy inną.

Opublikowano

Tak jak pisałem, na oryginalnej działa jeszcze mogę sprawdzić na innym telefonie z USB C Xiaomi Mi 9, bo moja siostra posiada go po mnie

Sprawdzałem, jest to samo co u mnie... Czyli przewód uszkodzony?

Opublikowano (edytowane)

Przejściówka powinna mieć wbudowany chip, czyli DAC. Ty kupiłeś najtańszy szrot bez DAC, więc nie dziw się, że nie działa. Na amazonie jest tego pełno. Kup normalną przejściówkę to ci zacznie wszystko chodzić.

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano

Dzwoniłem do serwisu itd, jadę teraz do sklepu w którym kupiłem i niech myślą, mówią że może być uszkodzony, ale to już mnie nie obchodzi

Opublikowano (edytowane)

Coś mi się wydaje, że oryginalna przejściówka miała wbudowany DAC, dlatego działała idealnie. Ja mam z Amazonu: markę Benewy(50zł) i śmiga idealnie z telefonem bez jack. Wcześniej miałem również z polskiego sklepu za 30zł i dźwięk był kiepski (pisk, szum, cichy)

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano

Niestety sklep nie uznał zwrotu, bo ja dałem du** i nie wziąłem paragonu czyli 20 zł w plecy, na słuchawkach ta przejściówka działa normalnie, ale na AUX do radia cisza.

Nie ma żadnych szans tego obejść?

Opublikowano

Jak przejściówka jest nieodpowiednia no to nic się nie da zrobić.
Jeśli kupowałeś w morele przez stronę no to na koncie masz zapięty dowód zakupu.

Opublikowano

Ja dałem tylko przykład towaru jaki kupiłem, ale nie z tej strony default_smile.png no nic niech leży, na razie czekam na Xiaomi 12 najlepiej Ultra, bo niestety 11 Ultra już nie jest u nas dostępna, a szkoda bo podobał mi się jej tył i ten dodatkowy wyświetlacz. Może do wyższych modeli będzie pasowaćdefault_smile.png
Za chwilę cała rodzina w Xiaomi będzie, na razie ja 10 Pro, siostra Mi 9 po mnie, a mama jakiegoś Huawei ale niedługo wszystko się zmieni ;P