Samurajson Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Witam serdecznie, Mam problem, jak w opisie. Wypunktuje całą historię, żeby było przejrzyściej. 1. Zainstalowałem rom 12.0.3 xiaomi.eu, ale nie mogłem dodać karty bankomatowej do płacenia zbliżeniowo. 2. Zainstalowałem rom 12.5.2 xiaomi.eu, karta dodana, płacenie działało, ale bateria znikała mi w oczach. 3. Zrobiłem systemowy backup wszystkich aplikacji z danymi. 4. Zainstalowałem rom 12.0.4 EEA z opcją blokady bootloadera przez miflash. Dodało kartę, płacenie działa. 5. Przywróciłem wszystkie aplikację, ale nie przywróciło mi zakładek z Opery. Dlaczego? Na wcześniejszym romie (xiaomi.eu 12.0.3 ) instalując xiaomi.eu 12.5.2 wszystkie zakładki przywróciło, a tu klops. 6. Czy da się w jakiś sposób te zakładki przywrócić? Czy tylko ponowne odblokowanie bootloadera, wgranie Xiaomi.eu 12.5.2 i wtedy synchronizacja z kontem opery mnie czeka? 7. Czy mogę wgrać miflashem rom 12.5.2 EEA mając zablokowany bootloader? Jak pisałem, obecnie jest 12.0.4 EEA. Może wtedy uda się przywrócić zakładki. Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Samurajson
FromWP Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Systemowy backup nie zawsze potrafi zapisywać dane aplikacji. W zasadzie nie potrafi. Konto Opery tak. Jak byłeś zalogowany to powinno się przywrócić (o ile to działa prawidłowo). Ogólnie przywracanie backupu z różnych linii romów nie jest najlepszym pomysłem. Jak zablokowałeś bl to Miflasha nie użyjesz, musisz ponownie odblokować.
Samurajson Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2021 Z operą mi zapisywał, więc uznałem że nie będę zakładał konta w operze do synchronizacji. Próbowałem odblokować bootloader i też nic z tego. Muszę czekać 168h... Przecież już kiedyś odblokowywałem. Nie kumam.
FromWP Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Nieprzewidywalne. Z reguły ponowne odblokowanie tego samego telefonu było bez oczekiwania.
Rekomendowane odpowiedzi