Skocz do zawartości
  • 0

MIUI 12.5 - ikony powiadomień

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam jedno szybkie pytanie - czy da się zastąpić kolorowe ikony powiadomień na pasku statusu tymi z czystego androida na MIUI 12.5? Mam na myśli zwykle, białe ikony dla powiadomień jak w każdej innej nakładce.

Rozwiązanie może wymagać roota ale nie musi, to bez znaczenia.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Super, w takim razie czekam tydzień na odblokowanie bootloadera i muszę jak najszybciej przejść na xiaomi.eu właśnie. Wczoraj przeszedł do mnie Mix 4 na chińskim sofcie no i właśnie sam telefon jest naprawdę super ale jest parę rzeczy systemowych, które trochę drażnią - to mój pierwszy raz z jakimkolwiek Xiaomi.

A skoro xiaomi.eu ma więcej funkcji niż oryginalny soft to tak przy okazji zapytam - jest tam może też możliwość "wyciszania" powiadomień? To znaczy - używam np Taskera i chcę, żeby jego stałe powiadomienie cały czas było w panelu powiadomień, ale żeby samej ikony nie było na pasku statusu, da się tam zrobić coś takiego? Bo z tego co czytałem to kiedyś w MIUI była taka opcja ale Xiaomi ją (prawdopodobnie celowo) usunęło z jakiegoś powodu no i obecnie na chińskim sofcie nie widzę nic takiego, ogólnie jest bardzo mała elastyczność jeśli chodzi o customizację powiadomień.