Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z dokonaniem aktualizacji firmware w telefonie Xiaomi Mi 10T Lite. 

Aktualna wersja MIUI to 12.0.8.0(QJSEUXM)

Telefon nie widzi żadnego nowszego oprogramowania bez względu na region (Polska, Wielka Brytania, Szwajcaria, Hongkong). Próba pobrania paczki na telefon i ręcznej aktualizacji skutkuje komunikatem:

"Nie można zweryfikować aktualizacji

Nie można flaszować tej stabilnej pamięci ROM"."

Czy jest jakiś sposób na przeprowadzenie aktualizacji, czy też ta wersja jest już najnowsza i nieaktualizowalna??

Opublikowano (edytowane)

Nie jest najnowsza. Jest jakiś problem z weryfikacją romów pobranych ręcznie dla kilku telefonów. Nie wiem czy to błąd, czy celowe działanie. Jak celowe to może to włączą po wydaniu wersji enhanced. Może trzeba pobrać pierwszą z Androidem 11 i spróbować. Tu link do pobrania wszystkich romów dla twojego https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/gauguin/roms-eea-stable/

Edytowane przez FromWP
Opublikowano (edytowane)

Niestety bez względu na to czy jest to pierwsza czy któraś kolejna 11 efekt taki sam. Najpierw sprawdzanie nie przechodzi powyżej 0% a potem komunikat.Screenshot_2021-11-25-19-51-10-392_com.android.updater.thumb.jpg.3c75666dfb8d0607c957e8512bde44bf.jpg

Jest jakiś inny sposób?

Edytowane przez TomaszMazur1983
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy, co chcesz zainstalować. Jeśli betę, to nie, instalacja jest tylko przez fastboot obecnie. Jeśli wersję stabilną to ok z zastrzeżeniem, że moim zdaniem nie ma konieczności tylko uruchamiania TWRP (Orangefox w moim przypadku), można spokojnie zainstalować recovery komendą "fastboot flash recovery nazwa_pliku.img" i potem go uruchomić przez fastboot boot. No i format data (nie wipe) jest konieczny, bez niego nie ruszy.

Opublikowano

W zasadzie na poczatku chciałem wgrać  ten  ROM tajwański na   Mi 10T lite, jeżeli by się nie sprawdził czyli (nagrywanie rozmów,NFC,dialer itp) to chciałem wgrać coś.

Czyli xiaomi.eu wersja stabilna  z tąd https://miuipolska.pl/mi-10t-lite-stabilna/ Juz dawno nie wgrywałem xiaomi.eu dla tego pytam .Czyli  wiadomo  odblokowany botlooader następnie TWRP i pózniej ten ROM  dobrze pojmuje ? . Czy to wgrać przez fastboot  np programem MiFlashPro co lepsze.Może ktoś podpowiedzieć co do tej kwestii.Z góry  dzięki.Ostatnio wgrywam  i pomagam  wgrać kolegom raczej stabilne wersje MiFlashPro.

Opublikowano
4 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał:

Tak, stąd. Tak, odblokowany bootloader, potem TWRP/OrangeFox, format data i wgranie ROM-u.

Dzięki bardzo , wszystko wytłumaczone perfekcyjnie.