AndrewSpec Opublikowano 23 Listopada 2021 Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) Sprawa dosyć dziwna bo dzisiaj miałem problemy z dźwiękiem, które objawiały się najpierw szumem a potem dźwięk z głośników całkowicie zamilkł. Przez BT i USB-C wszystko było ok. Robiłem restarty itd i generalnie 0 efektu ale....zauważyłem, że ściskając urządzenie z obu stron na środku ekranu zaczyna szumieć i można było się wstrzelić i zaczęło działać, jako tako. Więc wiadomo, że to jest to problem sprzętowy. Miał ktoś podobny przypadek? Zastanawiam się czy wypiął się delikatnie jakiś connector lub np był zimny lut w chipie i przy dociśnięciu tego wpięło się magicznie. Położyłem urządzenie ekranem w dół na równym stole i docisnąłem dosyć mocno na pleckach. Nagle przestało szumieć i dźwięk jest normalny. EDIT: dobra, wystarczy trochę potrząść i muzyka zmienia się w głośne charczenie... Edytowane 23 Listopada 2021 przez AndrewSpec Nowe okoliczności
Adam Błażejewski Opublikowano 23 Listopada 2021 Opublikowano 23 Listopada 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Problem z .... to nie jest opis.
Acid Opublikowano 23 Listopada 2021 Opublikowano 23 Listopada 2021 W MI 11 pod plecami telefonu na środku przebiega taśma łącząca MB z dolnym USB. Albo jest uszkodzona i ścieżki są przerwane albo faktycznie wypina się z gniazda na płycie (albo na USB).
AndrewSpec Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Opublikowano 26 Listopada 2021 Jest ciąg dalszy sprawy. Urządzenie było jeszcze na gwarancji ale miałem też wykupioną usługę Play 360 i z tej naprawy skorzystałem. 24.11 kurier odbiera ode mnie paczkę 25.11 godzina 9 serwis ma na miejscu 25.11 godzina 21 kurier odbiera naprawione urządzenie z serwisu 26.11 godzina 10 już u mnie w domu Ogólnie to.... WOW Wymienili płytę główną i niby działa. Zobaczyny na jak długo.
Adam Błażejewski Opublikowano 26 Listopada 2021 Opublikowano 26 Listopada 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi