Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z czujnikiem światła, ale tylko wieczorem. Gdy automatyczne ustawianie jasności LCD  wieczorem zaczyna działać np przy lampce lub półmroku, to ewidentnie widać problem ze dopasowaniem jasności LCD. Co kilka sek LCD jest raz jaśniejszy (tzn sporo za jasno dla światła otoczenia) i raz ciemniejszy (czyli dobrze dobrana jasność dla światła otoczenia).

Jak wyłączę auto ustawianie jasności, to oczywiście nic już nie "mruga" tylko LCD ma jasność jaką sam sobie ustawię.

Niestety, nie wiem ja kto było na oryginalnym sofcie (16.2.4(KHJCNBK) stable - multi language), bo zaraz po otrzymaniu telefonu wgrałem MIUI 5.6.11.

Proszę o pomoc, gdzie mam szukać przyczyny, rozwiązania?

Pozdrawiam

Opublikowano

W ostatnim romie też mam takie coś, bo wieczorem (zasłonięte zasłony), telefon świeci po gałach i jak zakryję ręką czujnik to jest ok i potem jak już go odkryje to zostaje przyciemniony, a wcześniej sam się przyciemniał odpowiednio mocno. Przeczekaj do następnego romu.

Opublikowano

W ostatnim romie też mam takie coś, ...

ostatnim czyli 5.6.19? Pytam bo mam zamiar zmienić (najwyżej jeszcze poczekam), choć po przeczytaniu/przeszukaniu tematów dla wersji 11 i 18 nie znalazłem aby ktoś taki feler zgłaszał.

Nie robiłem tez full wipe po przejściu z 16.2.4(KHJCNBK) stable na MIUI 5.6.11. A Ty robiłeś full wipe?

Opublikowano

Ja ten "problem" mam od wersji 5.2.27 (pierwsze wgranej). Generalnie trzeba się przyzwyczaić, taki urok softu/czujnika.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...