Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zauważyłem ostatnio, że podczas połączeń kilka osób zgłosiło, że mnie nie słychać i wczoraj robiłem test i rzeczywiście po ok. 1 min przestaje działać mikrofon, po przełączeniu na głośnomówiący problem znika. Gdy przełączymy sie z powrotem na mic z telefonu to działa ale też chwilę... Czy ktoś się spotkał z takim czymś? Soft to najnowszy EEA 12.5.7.

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie na tym numerku to nie występuje. Znam takie przypadki, ale to zwykle była sprawa sieci komórkowej gdzie przelaczalo się między nadajnikami. Chwilę też miałem problem, w android auto gdzie po rozmowie telefonicznej nie wracał dźwięk z telefonu odtwarzany w samochodzie. Musisz spróbować innej karty, potem w zakładce aktualizacji spróbować pobrać najnowszy pakiet albo ręcznie jeszcze raz wgrać 12.5.7 bo czasem u mnie to pomaga na różne bugi. Ostatecznie backup i wgranie na czysto i potem jak nie pomoże to serwis.

Opublikowano

No ale to nie jest raczej problem sieci, bo włączając głośnomówiący wszystko jest ok. Wyłączyłem jeszcze specjalnie bt bo mam sparowany oppo watch przez który też mogę gadać ale nic to nie dało...

• ZduneX25 zmienił(a) tytuł na Mikrofon przestaje działać po około minucie rozmowy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wgrałem paczkę z softem jeszcze raz. Nie sądzę, że to było powodem ale przez ok. 2 tygodnie było ok, nikt mi nie zgłosił problemu ale znowu od kilku dni ten sam problem, system w zasadzie niedawno wgrywany bo przechodziłem z xiaomi.eu na EEA. Nie wiem ale to chyba jakaś usterka sprzętowa... Robić jeszcze reset do ustawień fabrycznych?