Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam MI 9 SE, zaktualizowałem soft z MAJA (tygodniowy) do 21.10.13. Dark mode robi babole :

- jesli jest text duzszy jak 2 linijki np w aplikacji wykop lub na messangerze to text robi sie cienszy i zaszarzony

- dziwnie wygladaja czcionki np w Bolcie

Czy jest opcja przywrocenia ustawien z starszego romu? Kopia jakis plikow systemowych? Tam wszystko dzialalo cacy.

Opublikowano
2 minuty temu, stepon napisał:

- dziwnie wygladaja czcionki np w Bolcie

Wyłącz zmienną grubość czcionki w ustawieniach i będziesz mieć tak jak na Globalu.

3 minuty temu, stepon napisał:

- jesli jest text duzszy jak 2 linijki np w aplikacji wykop lub na messangerze to text robi sie cienszy i zaszarzony

Prawdopodobnie ciemny motyw w tych apkach kłóci się z ciemnym motywem MIUI. Musisz wyłączyć motyw w systemie i włączyć w tych apkach.

Opublikowano

Wyłącz wymuszenie trybu ciemnego w aplikacjach zewnętrznych. Jest to w opcjach trybu ciemnego. Nie wiem jak teraz, ale był bug który powodował że nie było widać aplikacji. Trzeba było maziac palcem aż się łaskawie pojawiło. 

Masz ciemny system, część aplikacji sama się ustawia a system tego nie widzi. Dokładnie tak jest chyba z messengerem. I robi się tryb ciemny aplikacji a na to system wymusza dodatkowy ciemny tryb. I jest bajzel. 

• 2 tygodnie później...