jacekelektryk Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 Witam Zwracam się z prośbą o pomoc. Mianowicie walczyłem ostatnio z zrootowaniem Redmi Note 8T. Po wielu próbach w końcu się udało. Ale jednym z pierwszych rzeczy było odblokowanie telefonu za pomocą Unlock Tool. Wszystko poszło ok, wgrałem TWRP i teraz znowu problem. Wchodząc w opcje programistyczne pokazuje że telefon jest zablokowany, natomiast w programie Unlock Toolna komputerze pokazuje że jest oblokowany.... Pomocy, co mam zrobić żeby go odblokować?? Dorzucam screeny jak coś. Będe wdzięczny za każdą pomoc :-)
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 Skoro wgrałeś TWRP i roota, to masz odblokowany bootloader. Nie przejmuj się tym komunikatem.
jacekelektryk Opublikowano 23 Października 2021 Autor Opublikowano 23 Października 2021 Wcale bym się tym nie przejmował tylko przyznam szczerze że roota robiłem ponieważ zależy mi na odzyskaniu jednego pliku po formacie telefonu i programy do odzyskiwania trąbią że nic nie zrobie póki tego nie odblokuje.... A przed wgraniem TWRP komunikat był na 100% że telefon jest odblokowany....
Netoper Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 Odblokowałeś bez potrzeby zgody od Xiaomi?Jak uruchamiasz telefon to na logo startowym masz otwarta kłódkę?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
jacekelektryk Opublikowano 23 Października 2021 Autor Opublikowano 23 Października 2021 To znaczy odblokowałem zgodnie z instrukcjami czyli logowanie na koncie, itp Ale czy zgodę od Xiaomi miałem to nie kojarzę. Ogólnie wszystko było ok jak najbardziej do momentu wgrania twrp. Na oknie startowym kłódka jest jak najbardziej otwarta.
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 Skoro jest, to bootloader masz odblokowany. Może po prostu aplikacja od Ustawień coś źle zinterpretowała, ale bootloader masz odblokowany na pewno.
jacekelektryk Opublikowano 23 Października 2021 Autor Opublikowano 23 Października 2021 Też tak właśnie podejrzewam tylko czy jest jakiś sposób żeby tą "interpretacje" naprawić? Tak, jak wspominałem zależy mi wyłącznie żeby odzyskać jeden plik a przez tą blokadę żaden program do odzyskiwania danych nie chce mi ruszyć...
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 Ale przecież program do odzyskiwania danych chce roota, tak? I roota, jak rozumiem, zainstalowałeś? Jeśli tak, to w czym jest problem? Program powinien poprosić o roota i po akceptacji ruszyć. Informacja w ustawieniach nie ma żadnego znaczenia. Bootloader masz odblokowany.
Rekomendowane odpowiedzi