Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zwracam się z prośbą o pomoc. Mianowicie walczyłem ostatnio z zrootowaniem Redmi Note 8T. Po wielu próbach w końcu się udało. Ale jednym z pierwszych rzeczy było odblokowanie telefonu za pomocą Unlock Tool. Wszystko poszło ok, wgrałem TWRP i teraz znowu problem. Wchodząc w opcje programistyczne pokazuje że telefon jest zablokowany, natomiast w programie Unlock Toolna komputerze pokazuje że jest oblokowany.... Pomocy, co mam zrobić żeby go odblokować?? Dorzucam screeny jak coś. Będe wdzięczny za każdą pomoc :-)

Screenshot_2021-10-23-11-10-29-112_com.android.settings.jpg

Bez tytułu.jpg

Opublikowano

Wcale bym się tym nie przejmował tylko przyznam szczerze że roota robiłem ponieważ zależy mi na odzyskaniu jednego pliku po formacie telefonu i programy do odzyskiwania trąbią że nic nie zrobie póki tego nie odblokuje.... A przed wgraniem TWRP komunikat był na 100% że telefon jest odblokowany....

Opublikowano

To znaczy odblokowałem zgodnie z instrukcjami czyli logowanie na koncie, itp :-) Ale czy zgodę od Xiaomi miałem to nie kojarzę. Ogólnie wszystko było ok jak najbardziej do momentu wgrania twrp. Na oknie startowym kłódka jest jak najbardziej otwarta. 

Opublikowano

Też tak właśnie podejrzewam tylko czy jest jakiś sposób żeby tą "interpretacje" naprawić? Tak, jak wspominałem zależy mi wyłącznie żeby odzyskać jeden plik a przez tą blokadę żaden program do odzyskiwania danych nie chce mi ruszyć...

Opublikowano

Ale przecież program do odzyskiwania danych chce roota, tak? I roota, jak rozumiem, zainstalowałeś? Jeśli tak, to w czym jest problem? Program powinien poprosić o roota i po akceptacji ruszyć. Informacja w ustawieniach nie ma żadnego znaczenia. Bootloader masz odblokowany.