mrosi Opublikowano 12 Października 2021 Opublikowano 12 Października 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO M3 (nazwa kodowa: citrus). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOM3_V12.0.11.0.QJFMIXM_v12-10.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
xixiROV Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 Próba aktualizacji z 12.0.10.0.QJFMIXM przez OTA kończy się automatycznym przejściem do OrangeFox (R11.1-Stable-Unofficial-citrus) i dalej nic. Nie rozpoczyna aktualizacji tylko zostaje na katalogu z pobranym plikiem romu 12.0.11.0.QJFMIXM. Nie wiem czy ja coś robię nie tak? Zaznaczam że to moja pierwsza aktualizacja przez OTA, a wcześniejsza instalacja xiaomi.eu (dzięki Waszym forum) przebiegła bezproblemowo Prośba o wsparcie (nie chciałbym tracić danych/ustawień fona).
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Października 2021 Opublikowano 14 Października 2021 Musisz wybrać plik ręcznie w tymże OrangeFoxie i przeciągnąć, wtedy zainstaluje. Niestety z jakiegoś powodu (może szyfrowanie?) OTA nie jest wywoływane na niektórych TWRP i nie mamy na to wpływu. Nie stracisz żadnych danych. 1
xixiROV Opublikowano 15 Października 2021 Opublikowano 15 Października 2021 Zrobiłem zgodnie z instrukcją i aktualizacja poszła dalej. Dane i ustawienia telefonu pozostały nienaruszone. Bardzo dziękuję za podpowiedź. 1
Cyrus Opublikowano 13 Listopada 2021 Opublikowano 13 Listopada 2021 Witam. Czy do zainstalowania tej wersji na.12.0.3.0.QJFMXM (zainstalowany na telefon prze fastboot) potrzebna jest wcześniejsza instalacja OrangeFox? Czy można to zrobić z pliku .zip?
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Listopada 2021 Opublikowano 13 Listopada 2021 Jeśli nie miałeś żadnego recovery typu TWRP/Orangefox, to tak, trzeba zainstalować. Z zipa nie pójdzie, trzeba zainstalować IMG w trybie fastboot.
Rekomendowane odpowiedzi