Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 

Znalazłem w szufladzie od jakiegoś czasu zapomniany Mi 9. Kilka miesięcy temu, bez żadnej ingerencji wszedł w bootloopa i nie mogłem nic z tym zrobić. Nawet po przejściu do Fastboota odpala się on dosłownie na kilka sekund i wraca do bootloopa. Był też w serwisie, w którym wcześniej wymieniany był wyświetlacz, lecz serwisant rozłożył ręce i powiedział, że to nie na jego możliwości - z tego co pamiętam wspominał coś o braku dostępu do odpowiednich 'narzędzi'. Może ktoś tutaj jest w stanie mi pomóc? Szkoda trochę tego telefonu, bo gdyby nie ta usterka to używałbym go do tej pory. 

Dodam, że miałem wgrane Xiaomi.eu stąd i działało bardzo dobrze, opisana usterka nie pojawiła się bezpośrednio po aktualizacji.

🙂

Opublikowano

W konsoli wpisz

fastboot devices 

Podłącz telefon do PC i uruchom go w trybie fastboot. Wciśnij enter zaraz po pojawieniu się "królika". Powinno wykryć urządzenie i jeśli to nie uszkodzenie sprzętowe to powinien zostać w tym trybie.

Opublikowano
W dniu 5.10.2021 o 21:29, mariusz.ur napisał:

W konsoli wpisz

fastboot devices 

Podłącz telefon do PC i uruchom go w trybie fastboot. Wciśnij enter zaraz po pojawieniu się "królika". Powinno wykryć urządzenie i jeśli to nie uszkodzenie sprzętowe to powinien zostać w tym trybie.

Dzięki za odpowiedź - nie zostaje w tym trybie niestety. Czyli pewnie nie warto już nic robić z tym telefonem?

Opublikowano

Może zabrzmi to dziwnie ale.. miałem coś takiego, a raczej myślałem, że to bootloop. Lokalny serwis też tam szukał przyczyny, po czym okazało się, że winowajcą był przycisk włączania telefonu. Stykał non stop, i był wręcz czuły na to jak telefon jest ustawiony względem grawitacji :) Naprawiłem to pukając dość mocno w jego okolicy po obudowie i ekranie. Działa do dziś.