empathic Opublikowano 4 Września 2021 Opublikowano 4 Września 2021 Cześć. Dokładnie pięć miesięcy temu po premierze Poco X3 Pro zakupiłem wersję 6/128. Niedługo potem dokupiłem z allegro folię matową na ekran. Przez okres lipiec - wrzesień pracowałem dorywczo w firmie stolarskiej. Jak można się domyśleć nie brakowało tam pyłu ani kurzu, więc telefon nosiłem w folii przezroczystej. Po jakimś miesiącu użytkowania telefon zaczął sam klikać. Na początku zignorowałem to, pomyślałem, że może jakiś błąd czy tłusty ślad i tyle. Po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu wszystko śmigało już normalnie. Niestety problem pozostał i od czasu do czasu telefon sam klika, wtedy żaden ruch moim palcem nie wystarcza. Zdjąłem już folię z telefonu, pomyślałem, że to ona może być winowajcą, przetarłem telefon, oczyściłem go. Podejrzewam, że jest to wina tego, że pył dostał się do wnętrza telefonu, ale mogę się mylić, więc przychodzę do fachowców. Co proponujecie zrobić w takim przypadku? W ofercie oryginalnego sklepu Xiaomi na Allegro, gdzie kupowałem owy telefon wyraźnie pisze "Gwarancja na produkt nie obejmuje uszkodzeń wynikających z zakurzenia lub zanurzenia.". Myślicie, że da się coś samemu zrobić? Pozdrawiam.
Ziomek999 Opublikowano 11 Września 2021 Opublikowano 11 Września 2021 Oddaj na serwis, zakurzenie raczej do środka się nie dostało w stopniu żeby to była tego wina. W warunkach gwarancji raczej chodzi o mikrofony czy głośniki.
tommal Opublikowano 13 Września 2021 Opublikowano 13 Września 2021 W dniu 4.09.2021 o 10:28, empathic napisał: Cześć. Dokładnie pięć miesięcy temu po premierze Poco X3 Pro zakupiłem wersję 6/128. Niedługo potem dokupiłem z allegro folię matową na ekran. Przez okres lipiec - wrzesień pracowałem dorywczo w firmie stolarskiej. Jak można się domyśleć nie brakowało tam pyłu ani kurzu, więc telefon nosiłem w folii przezroczystej. Po jakimś miesiącu użytkowania telefon zaczął sam klikać. Na początku zignorowałem to, pomyślałem, że może jakiś błąd czy tłusty ślad i tyle. Po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu wszystko śmigało już normalnie. Niestety problem pozostał i od czasu do czasu telefon sam klika, wtedy żaden ruch moim palcem nie wystarcza. Zdjąłem już folię z telefonu, pomyślałem, że to ona może być winowajcą, przetarłem telefon, oczyściłem go. Podejrzewam, że jest to wina tego, że pył dostał się do wnętrza telefonu, ale mogę się mylić, więc przychodzę do fachowców. Co proponujecie zrobić w takim przypadku? W ofercie oryginalnego sklepu Xiaomi na Allegro, gdzie kupowałem owy telefon wyraźnie pisze "Gwarancja na produkt nie obejmuje uszkodzeń wynikających z zakurzenia lub zanurzenia.". Myślicie, że da się coś samemu zrobić? Pozdrawiam. I jak sytuacja? Jestem ciekawy bo zauważyłem podobne zachowanie telefonu u siebie.
gawllo Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 Wczoraj leżę, przeglądam internet i nagle ekran wariuję, klika, zmienia wszystko tak szybko, zablokowałem ekran, odblokowałem po chwili znowu to samo, wiec patrzę i obserwuję co on robi, jak wszedł w panel sterowania- sprzątacz i zaczął usuwać duplikaty to mu przerwałem. Na razie spokój. X3pro 6/128 12.5.2 global EU
empathic Opublikowano 5 Października 2021 Autor Opublikowano 5 Października 2021 Jeszcze nic nie zrobiłem, ale jest jeszcze gorzej. Mój znajomy posiada ten sam telefon i też zaczął skarżyć się na wariujący ekran. @gawllo zrobiłeś coś u siebie?
gawllo Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 5 godzin temu, empathic napisał: Jeszcze nic nie zrobiłem, ale jest jeszcze gorzej. Mój znajomy posiada ten sam telefon i też zaczął skarżyć się na wariujący ekran. @gawllo zrobiłeś coś u siebie? Poco X3 NFC Ghost touch obczaj sobie temat, tam troche napisałem w X3 też to występuje.
zeno55 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Po aktualizacji do MIUI 13.0.5 problem zniknął jak ręka odjął. Więc to kwestia bugów romu a nie uszkodzonego dotyku
Rekomendowane odpowiedzi