piotrplawecki Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam niewiem czy był taki temat czy nie. A więc ciekawi mnie czy można podpiąć pendrive pod złącze USB w mi 4 czy trzeba specjalny kabel czy wystarczy złącze tak zwane żeńsko-zenski żeby można było podpiąć? Jeśli ktoś próbował to niech napisze z góry dzięki
Ari93 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zwykły kabel OTG wystarczy. Pendrivy, dyski przenośne, myszki, klawiatury wszystko śmiga jeśli nośnik sformatowany jest w systemie plików NTFS to potrzeby będzie oddzielny program żeby go poprawnie zamontować edit nie wszystko, problem miałem jak dwa pendrivy podłączyłem do rozgałęźnika... ale to było dawno, być może teraz system potrafi więcej nośników montować
piotrplawecki Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2015 A nie wystarczy ten kabelek od ładowania? Oczywiście przejściówka żeńsko-zenski do tego? A i na jaki system musi być format Pana FAT 32?
baku1991 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Tak, fat 32. A kabel otg kosztuje 5 zł, no ale jak chcesz to próbuj na zwykłym kablu.
preston2009 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Na zwykłym przedłużaczu nie da rady bo jedna linia jest przerobiona aby telefon wiedział, że ma dać zasilanie a nie odbierać. Koszt kabelka jest niewielki. Jak nie chcesz kabla to są specjalne pendrivey z microusb i usb po obu stronach. 1
Rekomendowane odpowiedzi