Jump to content

Readmi Note 8 Pro nie dostarcza smsów z Banku

Mundi12

Recommended Posts

Witam. 

Nie znalazłem takiego wątku na forum dlatego zakładam własny. Może ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził.

Od kilku dni nie docieraja do mnie smsy z hasłami do przelewów z banku. dzwoniłem do Banku oraz sieci Plus i twierdzą,  ze wszystko u nich jest poprawnie a winny jest telefon. Po przełożeniu karty do innego aparatu smsy docieraja. Gdzie szukać przyczyny? 

Dziwny dział wybrałeś. Co ma serwis urządzeń wspólnego z twoim problemem? Sprawdź czy nie masz zablokowanych połączeń z tym numerem.

Jednak ja obstawiam, że przyczyną tego jest ustawienie "ochrona przed spamem" aplikacji wiadomości. Wyłącz tę opcję i sprawdź czy SMS zostanie dostarczony. Sprawdź też w ustawieniach "spam i zablokowane".

Edited by mariusz.ur

Nie nadawałem jej żadnych uprawnien w sumie, nie jestem w tym specjalista. Uznałem tylko, ze skoro aplikacja "Wiadomości moze byc winna to pobrałem inna i ustawiłem jako domyslna.  Dlatego też napisałem w dziale serwisowym, ze moze cos sie w systemie molo wysypać, chociaż pobrałem ponownie ostatnia aktualizacje zainstalowałem i też nie pomoglo.