marek46 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Witam, Mam problem z nową hulajnogą jak z tematu posta - wczoraj kupiona. Po uruchomieniu poprawnie wykonana aktywacja poprzez aplikację Mi Home. Po aktywacji w aplikacji pojawił się monit o nowym oprogramowaniu hulajnogo, potwierdziłem aktualizację. Na końcu informacja o poprawnej aktualizacji, ale sama hulajnoga już bez reakcji (na wyświetlaczu tylko ikonka BT). Po wyłączeniu i próbie włączenia hulajnoga martwa - wyświetlacz się nie włącza, miga tylko tylna lampa (33 razy i gaśnie). Domyślam się, że coś poszło nie tak z aktualizacją i to mruganie to sygnalizacja błędu. Jak to można naprawić? Hulajnoga nie jest już widoczna w aplikacji, brak połączenia. Z góry dzięki za podpowiedzi
Battery_Saver Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 włącz hulajnogę. Czy hulajnoga pika? Jeśli tak - policz te piknięcia. Mogą być długie i krótkie piknięcia, musisz je rozróżnić i policzyć każde z osobna. Tutaj masz opis co i jak z kodami błędów: https://miuipolska.pl/forum/topic/53011-kody-błędów-piszczenie-pikanie-mruganie-dekodowanie-kodu/ Czy po włączeniu jest widoczna w aplikacjach takich jak: M365Tools, M365DownG i wszystkie inne. Nie interesuje mnie aplikacja od Xiaomi. Jeśli nie jest widoczna, to masz trzy opcje: 1. Najrozsądniejsza - skoro piszesz, że hulajnoga jest nowa - oddaj ją na gwarancję 2. Nie masz gwarancji, nie masz narzędzi i urządzeń i nie czujesz się na siłach aby rozbierać hulajnogę i samemu flashować z użyciem programatora? - oddaj do najbliższego serwisu odpłatnie zajmującego się hulajnogami 3. Masz narzędzia, programator i kumasz mniej więcej jak do tematu podejść? Tu masz poradnik co zrobić (prawdopodobnie wystarczy wgrać tylko nowe BLE, reszte wgrasz już z odpowiedniej aplikacji): https://miuipolska.pl/forum/topic/47117-jak-wgrać-soft-po-kablu-dla-esc-i-ble-ratunkowe-wgrywanie-oprogramowania-poradnik/
marek46 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Nie pika - w ogóle się nie włącza. Tylko mruga tylna lampka (po 33 mrugnięciach gaśnie - przy każdej próbie włączenia). Hulajnoga nie jest widoczna w aplikacjach. Dzięki za informacje, pozostaje mi chyba skorzystać z gwarancji. Chętnie sam bym się tym pobawił, ale bez programatora nic nie zdziałam. Choć szkoda byłoby jeszcze coś bardziej namieszać i stracić gwarancję
Battery_Saver Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 jeśli masz gwarancję, to jest to najlepsze wyjście
Tidnes Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 20 godzin temu, marek46 napisał: Nie pika - w ogóle się nie włącza. Mogiła. Bootloader nie jest w stanie załadować obrazu oprogramowania kontrolera. Co jest opisane w tym poście.
Rekomendowane odpowiedzi