Tomasz42 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Cześć, kupiłem Xiaomi Mi 11 Pro z już wgranym TWRP i MI12.5.7 xiaomi.eu. Telefon wykrył nowe oprogramowanie 12.5.11 pobrał je i telefon zresetował się i uruchomił w TWRP. Po krótkiej przeprawie po chińskim menu udało mi się zmienić język i znaleźć nowo ściągnięty rom xiaomi.eu_multi_MI11Pro_Mi11Ultra_V12.5.11.O.RKACNXM_9f5d14b460_v12-11.zip i włączyć instalację. Po sekundzie wyskoczyło mnóstwo błędów w kolorze czerwonym i instalacja została przerwana. Uruchomiłem telefon na nowo i okazało się, że telefon włączył się tylko do białego tła i to był koniec. Na szczęście udało mi się wejść ponownie do TWRP i znaleźć stare oprogramowanie 12.5.7 i zainstalować je bez problemu. Dodam, że nowe oprogramowanie ściągnęło się na sdcard, a stare było w data/media. Telefon działa, ale nie wiem jak zrobić poprawnie aktualizację. Bardzo proszę o pomoc w aktualizacji i proszę o wyrozumiałość, bo jestem w tej kwestii nowicjuszem. Załączam zdjęcie z błędami.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Ja bym spróbował zaktualizować TWRP. Nie wiem, jakie masz, ale problem nie może być w ROM-ie, bo zgłoszeń mielibyśmy dużo więcej. Z tego co widzę 12.5.7.0 wyszło przed nowszym TWRP, więc zapewne masz nieco starsze. Ściągnij TWRP: https://androidfilehost.com/?fid=14943124697586348269 i Minimal ADB and Fastboot, zainstaluj je na komputerze, a do katalogu, gdzie ono się znajdzie (najczęściej Pliki programów (x86)\Minimal ADB and Fastboot) przenieś obraz pobrany z androidfilehost. Uruchom tryb fastboot (vol- i power), a następnie Minimal ADB and Fastboot. Podepnij telefon pod komputer. Sprawdź, czy urządzenie jest widoczne komendą fastboot devices W idealnej sytuacji są cyferki i litery, obok napis device. Jeśli tak będzie, to potem uruchom nowe TWRP komendą fastboot boot twrp-3.5.1-star.img I z tego nowego TWRP spróbuj zainstalować ROM raz jeszcze.
Tomasz42 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) Moje TWRP to 3.5.1_10.0 Czy mam go wgrać na nowo? Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez Tomasz42
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Tak, najlepiej wgrać nowsze tak jak wyżej napisałem.
Tomasz42 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Dziś pobrałem jeszcze raz oprogramowanie 12.5.11 za pomocą telefonu. Podłączyłem potem telefon do komputera i skopiowałem oprogramowanie na komputer. Następnie w telefonie dałem zainstaluj aktualizację i telefon uruchomił się w trybie TWRP. Przeszedłem do zakładki Mount i wybrałem Mount USB Storage i przegrałem oprogramowanie z komputera do telefonu (w to samo miejsce) Uruchomiłem instalację i tym razem instalacja przebiegła bez problemu. Nie mam pojęcia jaka jest różnica w tym że telefon ściąga oprogramowanie w to samo miejsce co ja go później przegrywam, ale ta metoda u mnie zadziałała. Pozdrawiam 1
Tomasz42 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2021 W dniu dzisiejszym ściągnąłem i zainstalowałem za pomocą telefonu aktualizację 12.5.12. 😃 Nie znam się na tym, ale najprawdopodobniej podłączenie do koma za pomocą kabla w TWRP spowodowało odblokowanie czegoś i teraz bez problemu instaluje bezpośrednio w telefonie. Pozdrawiam.
Adam Błażejewski Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Jeśli masz TWRP to normalnie możesz aktualizować ROM tu podłączenie do kompa nic nie pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi