dcolt Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam z Niemiec! Od kilku dni rozpaczliwie szukam firmware dla mojej Xiaomi Mi Home Security Camera 360° 2K Pro (MJSXJ06CM). Po nieudanej aktualizacji z wersji 4.1.2. do 4.1.6. kamera świeci tylko żółtą diodą LED. Pliki tf_recovery, które do tej pory znalazłem na forum niestety nie działają. Czy ktoś może mi pomóc z firmware, który umożliwia ponowne uruchomienie kamery? Jest to wersja globalna, a nie chińska wersja aparatu. Firmware'y, które znalazłem pod poniższym linkiem niestety nie zadziałały: https://miuipolska.pl/forum/topic/55875-mi-360°-home-security-camera-2k-pro-nie-łączy-się-wogole/?tab=comments#comment-604090 Proszę wybaczyć mój kiepski język polski, tekst stworzyłem z pomocą tłumacza. ------ Update ==> Jestem idiotą. Nie potrzebowałem tf_recovery, tylko tf_update, jak opisano na forum. Przywracanie za pomocą tf_update teraz działa. Temat może zostać zamknięty. Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez dcolt
Rychu222 Opublikowano 2 Marca 2023 Opublikowano 2 Marca 2023 Dnia 6.08.2021 o 12:32, dcolt napisał: Witam z Niemiec! Od kilku dni rozpaczliwie szukam firmware dla mojej Xiaomi Mi Home Security Camera 360° 2K Pro (MJSXJ06CM). Po nieudanej aktualizacji z wersji 4.1.2. do 4.1.6. kamera świeci tylko żółtą diodą LED. Pliki tf_recovery, które do tej pory znalazłem na forum niestety nie działają. Czy ktoś może mi pomóc z firmware, który umożliwia ponowne uruchomienie kamery? Jest to wersja globalna, a nie chińska wersja aparatu. Firmware'y, które znalazłem pod poniższym linkiem niestety nie zadziałały: https://miuipolska.pl/forum/topic/55875-mi-360°-home-security-camera-2k-pro-nie-łączy-się-wogole/?tab=comments#comment-604090 Proszę wybaczyć mój kiepski język polski, tekst stworzyłem z pomocą tłumacza. ------ Update ==> Jestem idiotą. Nie potrzebowałem tf_recovery, tylko tf_update, jak opisano na forum. Przywracanie za pomocą tf_update teraz działa. Temat może zostać zamknięty. Czesc, mam ten sam problem z identyczną kamerą. Prześlesz mi soft do odblokowania kamery ? Z góry dziekuję.
paweloo8 Opublikowano 8 Września 2023 Opublikowano 8 Września 2023 Witam, czy byłby ktoś w stanie mi pomóc? Miałem zmieniany router internetowy, po czym nie widzi mi po wifi kamerki Xiaomi Mi Home Security 360 2k . Po Bluetooth też nic. Przed zmianą routera miałem problem z najnowsza aktualizacja, której nie chciało zrobić, lecz kamerka normalnie działała. W załączeniu przesyłam QR kamerki oraz numer seryjny.
Netoper Opublikowano 8 Września 2023 Opublikowano 8 Września 2023 Co to za router, nie jest przypadkiem od operatora kablówki?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
paweloo8 Opublikowano 9 Września 2023 Opublikowano 9 Września 2023 16 godzin temu, Netoper napisał(a): Co to za router, nie jest przypadkiem od operatora kablówki? Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Tak jest od operatora kablówki. Aktualnie arris na pisanie 2,4 oraz 5 GHz. Ale wcześniejszy też był z kablówki, został wymieniony na nowszy. Tutaj chodzi o to, że telefon w ogóle nie widzi kamerki po wi-fi, ani bluetooth.
Netoper Opublikowano 9 Września 2023 Opublikowano 9 Września 2023 Nie chcę krakać, ale u nas w budynku jak ludziom powymieniali modemy na nowsze to też były jajca bo w tych nowych jest wifi6 i sporo sprzętów nie ogarnia tego. Operator ma to w zadzie i zaleca ... wymieniać sprzęt. O ile np w laptopach wystarczy zmienić kartę wifi, to z kamerami jest gorzej, tutaj rozwiązaniem może być żądanie od operatora oddania poprzedniego sprzętu (czasami się to udaje) Można złożyć reklamacje że po zmianie nie można korzystać z usług które są zapisane w umowie i na tej podstawie obniżenie opłaty,.A na obecną chwilę jak się chce szybko mieć przywrócona funkcjonalność to trza ich modemorouter przestawić na tryb bridge i zapiąć do niego wtedy swój router z obsługą starszego protokołu Wi-Fi.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
brawo Opublikowano 9 Września 2023 Opublikowano 9 Września 2023 No i co się dziwisz, że nie działa? Prawidłowo. Trzeba zresetować kamerę i od nowa instalować poprzez nowy ruter. Normalna sprawa.
paweloo8 Opublikowano 10 Września 2023 Opublikowano 10 Września 2023 (edytowane) 14 godzin temu, brawo napisał(a): No i co się dziwisz, że nie działa? Prawidłowo. Trzeba zresetować kamerę i od nowa instalować poprzez nowy ruter. Normalna sprawa. Poważnie? A gdzie ja napisałem, ze nie zresetowałem i że nie łączy z nową siecią?😉 Napisałem, że po Bluetooth i WiFi mi jej nie wykrywa. Więc co ma piernik do wiatraka? 😉 16 godzin temu, Netoper napisał(a): Nie chcę krakać, ale u nas w budynku jak ludziom powymieniali modemy na nowsze to też były jajca bo w tych nowych jest wifi6 i sporo sprzętów nie ogarnia tego. Operator ma to w zadzie i zaleca ... wymieniać sprzęt. O ile np w laptopach wystarczy zmienić kartę wifi, to z kamerami jest gorzej, tutaj rozwiązaniem może być żądanie od operatora oddania poprzedniego sprzętu (czasami się to udaje) Można złożyć reklamacje że po zmianie nie można korzystać z usług które są zapisane w umowie i na tej podstawie obniżenie opłaty,. A na obecną chwilę jak się chce szybko mieć przywrócona funkcjonalność to trza ich modemorouter przestawić na tryb bridge i zapiąć do niego wtedy swój router z obsługą starszego protokołu Wi-Fi. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Rozumiem, ale z komputerem, telefonem, telewizorem i innym sprzętem nie ma problemu, widzą router. Tutaj jest taki problem, ze po restarcie kamery telefon w ogóle nie widzi kamery. Żeby ją połączyć z nową siecią to najpierw telefonem poprzez apke muszę wykryć kamerkę i połączyć się z nią, żeby później "podpiąć" po nowy router. Diabeł tkwi w tym, że telefon w ogóle tej kamerki nie wykrywa, ani wifi, ani bluetooth jej nie pokazuje. Edytowane 10 Września 2023 przez paweloo8
brawo Opublikowano 10 Września 2023 Opublikowano 10 Września 2023 (edytowane) Poważnie? A gdzie napisałeś że to zrobiłeś? Jakby było dobrze zrobione, to kamera byłaby wykrywana. W takim razie radź dalej sobie sam Edytowane 10 Września 2023 przez brawo
paweloo8 Opublikowano 10 Września 2023 Opublikowano 10 Września 2023 (edytowane) 2 godziny temu, brawo napisał(a): Poważnie? A gdzie napisałeś że to zrobiłeś? Jakby było dobrze zrobione, to kamera byłaby wykrywana. W takim razie radź dalej sobie sam Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem😉 Nawet nie chce mi się wdawać z tobą w dyskusję, a tym bardziej oczekiwać od ciebie pomocy. Bez odbioru👍🏻 Edytowane 10 Września 2023 przez paweloo8
Rekomendowane odpowiedzi