eclipse05 Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 (edited) Hej, Zakupiłem Mi10S z preinstalowanym globalem ze strony Bludiode. Przy pomocy aplikacji Mi Mover przeniosłem wszystko co chcę z poprzedniego, niby super ale w czasie konfiguracji Google Pay natrafiłem na ścianę. Nie działa, i tyle.. Czy to kwestia globala? Można to naprawić w prosty sposób? Bootloader jest otwarty, o czym bodajże świadczy otwarta kłódka przy uruchamianiu telefonu. Region wybrany jest... Chiński?! Ręczna zmiana jest niemożliwa na kraj inny niż tylko te na A i część B. Polski, ani Irlandii brak Ktoś ma jakiegoś protipa? Wchodząc do developer options wywala mnie do settingsów ponownie xD Edited August 3, 2021 by eclipse05
FromWP Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 @eclipse05 to kwestia odblokowanego bootloadera i romu który masz. To prawie na pewno nie jest oficjalny global, na takim region prawdopodobnie mógłbyś zmienić. Jaka nazwę (litery) ma twoja wersja romu (Miui)?
Netoper Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 Jak egzemplarz jest na chiński rynek to nie próbuj blokować bootloadera bo cegiełkę będziesz miał.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted August 3, 2021 Posted August 3, 2021 (edited) Mi 10S NIE MA GLOBALA. To model tylko na Chiny. Wersja MIUI? Screen z info o telefonie. Generalnie musiałbyś wgrać xiaomi.eu aby wszystko chodziło OK. I nie blokować bootloadera. https://miuipolska.pl/forum/topic/29008-instalacja-xiaomieu-poradnik-małe-faq-dla-telefonów-2019-2021-i-nowszych/#comments Edited August 3, 2021 by Kacper Skrzypek
eclipse05 Posted August 4, 2021 Author Posted August 4, 2021 W dniu 3.08.2021 o 07:49, FromWP napisał: @eclipse05 to kwestia odblokowanego bootloadera i romu który masz. To prawie na pewno nie jest oficjalny global, na takim region prawdopodobnie mógłbyś zmienić. Jaka nazwę (litery) ma twoja wersja romu (Miui)? Dokładnie jest to MIUI GLOBAL 12.5.1.0.0(RGACNXM) - Czyli co to jest? XD W dniu 3.08.2021 o 09:05, Kacper Skrzypek napisał: Mi 10S NIE MA GLOBALA. To model tylko na Chiny. Wersja MIUI? Screen z info o telefonie. Generalnie musiałbyś wgrać xiaomi.eu aby wszystko chodziło OK. I nie blokować bootloadera. 12.5.1.0.0(RGACNXM) Właśnie zrobiłem przywracanie do fabrycznych bez wczytywania backupa i dalej ani google store nie działa na większości apek jak trzeba, ani google pay. No i deweloperskie też wywalają ponownie do ustawień 😕 Z tym poradnikiem od Ciebie będzie działało GooglePay?
FromWP Posted August 4, 2021 Posted August 4, 2021 @eclipse05 nie jest to oficjalny global, a co to to trudno powiedzieć. Litery CN w nazwie znaczą że to jakaś przeróbka chińskiej wersji. Z romem z tego forum płatności powinny działać.
Kacper Skrzypek Posted August 4, 2021 Posted August 4, 2021 1 godzinę temu, eclipse05 napisał: Z tym poradnikiem od Ciebie będzie działało GooglePay? Tak, będzie. 1 godzinę temu, eclipse05 napisał: Dokładnie jest to MIUI GLOBAL 12.5.1.0.0(RGACNXM) - Czyli co to jest? XD Po pierwsze, przeróbka - normalny ROM miałby 4 cyferki, a nie 5 (12.5.1.0 a nie 12.5.1.0.0). Po drugie, przeróbka - normalny Global nigdy nie będzie mieć CN w swojej wersji (bardziej MI, EU, RU itd.). Dostałeś jakiś przerobiony ROM.
eclipse05 Posted August 4, 2021 Author Posted August 4, 2021 (edited) Dziękować w takim razie Spróbuję szczęścia i postaram się wykonać kroki z poradnika, ale ostatni ROM wrzucałem w 2013 roku i od wtedy przyrdzewiały moje skille w tym zakresie. Dam znać. EDIT: No i wiszę xD Próbuję z jakimś EU póki co starsza wersja, ale wisi to na fastboocie już od dobrej godziny i nic się nie dzieje: ADB mam zainstalowane. Ktoś ma jakiś pomysł? Edited August 4, 2021 by eclipse05
Kacper Skrzypek Posted August 5, 2021 Posted August 5, 2021 11 godzin temu, eclipse05 napisał: : No i wiszę xD Próbuję z jakimś EU póki co starsza wersja, ale wisi to na fastboocie już od dobrej godziny i nic się nie dzieje: Może przez powershella? Wpisz "cmd" i sprawdź potem czy będzie tak samo. Choć ja bym wgrał TWRP i potem przez nie ROM, ale jak chcesz
eclipse05 Posted August 5, 2021 Author Posted August 5, 2021 Próbowałem i powershell i typowy wiersz poleceń adminowy. Zastanawiam się czy to nie kwestia samego PC. Jutro ogarnę innego kompa i spróbuję to samo. Może coś w sterownikach się namieszało. Też istnieje taka opcja... Robienie reinstalki windy to skrajność, bo może wcale nie to xD Też bym bardzo wolał TWRP. Wtedy wszystko wygodniej ogarnąć i można z samego telefonu. Jednak... Dla Mi10S nie ma jeszcze TWRP, chyba że coś wiesz, może da się inne wrzucić czy jak temat wygląda? 1
Kacper Skrzypek Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 Aktualizacja tematu: wgraliśmy soft, problemem okazał się sterownik (po jego aktualizacji normalnie wykryło telefon w fastboocie). Problem został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts