Wiechura Opublikowano 15 Lipca 2021 Opublikowano 15 Lipca 2021 Od samego początku użytkowania POCO X3 Pro 8/256 zaobserwowałem utrzymującą się wysoką temperaturę procesora , która oscylowała w granicach 46 - 50 o C a wracając dzisiaj z pracy uruchomiłem Google Maps do tego GPS i dane mobilne i po 55 minutach jazdy wziąwszy aparat do ręki wyraźnie był ciepły a wręcz gorący. Po sprawdzeniu temperatury oscylowała ona na wysokości 62 o C co było wartością wg mnie niepokojącą gdzie producent chwali się zastosowaniem w tym modelu nowego systemu ochłodzenia procesora. A co Wy o tym sądzicie i jak wygląda temperatura procesora w Waszych aparatach????.
brawo Opublikowano 15 Lipca 2021 Opublikowano 15 Lipca 2021 Są upały. Nawet jakbyś go wyłączył to i tak miałby około 30 stopni W upały chłodzenie jest po porostu słabsze.
Wiechura Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Opublikowano 17 Lipca 2021 Poniekąd pewnie masz rację ale czy to do końca tłumaczy taką temperaturę hmmmm, może poobserwuje go jeszcze. Dzięki.
Netoper Opublikowano 17 Lipca 2021 Opublikowano 17 Lipca 2021 Czym wyższa temperatura otoczenia, to tym słabsze jest odprowadzanie temperatury z obudowy, jak sprzęt jest w kondonie to też mocno ogranicza wymianę termiki. Inna sprawa że też może być kwestia,że radiator niezbyt dokładnie przylega do procka.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi