jacekz123 Posted July 14, 2021 Share Posted July 14, 2021 Cześć, przymierzam się do zakupu Mi Boxa S, lecz jedna rzecz budzi we mnie wątpliwości. Czy po podłączeniu do niego HUBa USB z zewnętrznym zasilaniem uciągnie dysk HDD, myszkę i ew. konwerter USB-LAN? Gdzieś słyszałem, że nie działa, ale po zobaczeniu tego wątku mam wątpliwości. Jeśli jednak działa, może ktoś podesłać sprawdzony link do Allegro/Amazonu/AliExpressu/RTV Euro AGD (itp.) z takim HUBem? Może mieć wbudowane złącze Ethernet; zależy mi na przynajmniej 3 gniazdach. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted July 21, 2021 Share Posted July 21, 2021 (edited) Jeśli HUB ma swoje zasilanie, to ono zasila podpięte do niego urządzenia a nie MI BOX. To czy i ile HUB urządzeń dźwignie, zależy tylko i wyłącznie od wydajności prądowej jego zasilacza. Myszka i konwerter LAN biorą bardzo mało prądu. Powiedzmy ok 100 mA. HDD potrzebuje OK 400-600 mA. Dobrze jakby HUB miał zasilacz przynajmniej 1A. Edited July 21, 2021 by kola01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts