MarcinOp Opublikowano 12 Lipca 2021 Opublikowano 12 Lipca 2021 Witam Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem M365S1. Wszytko było by ok gdyby nie jeden mały problem z logowaniem do konta Xiaomi. Hulajnogę kupiłem z drugiej ręki a dokładnie rzecz ujmując z lombardu ( przejechane 30 km :)) Po paru dniach założyłem konto na Xiaomi i chcąc się połączyć z hulajnogą ku mojemu zdziwieniu ukazał się komunikat „ Hulajoga połączona z innym kontem, najpierw rozłącz ” :() Pruba kontaktu z osoba, która oddała m365 do lombardu jest niemożliwa. Proszę o pomoc w jaki sposób można rozłączyć hulajnogę z innego konta lub co zrobić żeby rozwiązać ten problem. Na ta chwilę korzystam z innej aplikacji ale takie rozwiązanie do końca mnie nie satysfakcjonuje. Dziękuje za pomoc :]
Battery_Saver Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 Szybka odpowiedź: sam nic nie zrobisz. Hulajnoga jest łączona po numerze seryjnym na serwerach Xiaomi a nie w aplikacji, więc jeśli poprzedni użytkownik nie usunie jej ze swojego konta - nie połączysz do swojego. Rozwiązania to: - pójście do lombardu i poproszenie obsługę o kontakt ze sprzedającym. Przyjmując towar do lombardu muszą spisać taką osobę z dowodu osobistego, więc dane mają, kwestia czy mają numer tel. - zmiana sterownika = inny numer seryjny (na allegro możesz kupić za około 120zł) - zmiana numeru seryjnego, ale tu musisz mieć programator oraz umiejętności i znaleźć odpowiedni poradnik bo to chyba nie do końca legalne
Tidnes Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 @MarcinOp Jest tez czwarte rozwiazanie… nie używać MiHome. Tam na prawdę nie ma nic ciekawego, lepiej użyj M365 Tools ze sklepu Google.
MarcinOp Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Opublikowano 13 Lipca 2021 Super. Dziękuje panowie za odpowiedz to już mi wiele wyjaśniło. Zastanowię się które rozwiązanie podejmę i dam znać jakie są efekty. @Battery_Saver Możesz mi podrzucić link do strony o który sterownik chodzi z góry dziękuje :))
Battery_Saver Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 https://allegro.pl/kategoria/skating-slackline-hulajnogi-elektryczne-260628?string=Kontroler m365&order=p&allegro-smart-standard=1&offerTypeBuyNow=1
Tidnes Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 @MarcinOp szukaj raczej oryginalnych kontrolerów od m365 zaczynajac. Takie czy takie pomijaj
MarcinOp Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Opublikowano 13 Lipca 2021 Ok. Dziękuje za podpowiedz tylko tak się zastanawiam jak rozpoznać oryginalne części od zamienników? Chyba, że masz na myśli aby kupować u producenta... To co podrzucił Battery to również jest zamiennik czyli co omijać...? A nieee sorry @Battery_Saver to jest oryginalna cześć ta która pokazałeś, złe popatrzyłem. Sorry
Battery_Saver Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 Oryginał kontrolera ESC charakteryzuje się: - ma zawsze naklejkę z kodem kreskowym i numerem seryjnym przyklejoną na przezroczystej części obudowy pod kondensatorem (tym największym). Oczywiście numer musi być zgodny z numerem jaki jest postowany przez elektronikę - powinien mieć na bocznej ściance przynajmniej jedna naklejkę do detekcji wilgoci (najczęściej są dwie) - powinien mieć plombę, czarna naklejka naklejona tak, by po otwarciu obudowy nastąpiło jej zerwanie (starsze modele nie miały plomby) - oryginalny kontroler ma PCB koloru granatowego/ciemno niebieskiego - na przezroczystej obudowie jest wytłoczone logo ninebot oraz numer identyfikacyjny części - na aluminiowej obudowie po wewnętrznej stronie jest wytłoczone logo ninebot oraz numer identyfikacyjny części - zawsze jest obecna uszczelka kolory czarnego służąca również jako docisk/amortyzacja dla mosfetów - oryginał ma kondensator kolory czarnego (ten największy) - pomiędzy mosfetami a wewnętrzną częścią obudowy aluminiowej jest naklejona taśma kaptonowa (na wewnętrznej części obudowy alu) To chyba tyle, pomijając oczywiście konkretne elementy i ich oznaczenia na pcb
MarcinOp Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Opublikowano 14 Lipca 2021 Wielkie dzięki. I właśnie takie powinny być wszystkie fora dyskusyjne. Laik zadaje pytanie ( czasem głupie i bez sensu) a specjalista tłumaczy i wyjaśnia. Dzięki za pomoc. Myśle, że jeszcze nie raz zasięgnę waszej porady :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi