Skocz do zawartości
  • 0

Miui Polska i usługi dostępności?

Pytanie

Opublikowano

Witajcie!

Jestem niewidomym użytkownikiem telefonu Xiaomi Mi11. Jako, że jestem osobą niewidomą korzystam z oprogramowania odcyztu ekranu w celu korzystania z urządzenia. Chciałbym dokonać instalacji nakładki Miui Polska na moim telefonie, ale nie jestem pewien czy usługa TalkBack jest dostępna na ekranie pierwszej konfiguracji.

Aby uruchomić czytnik ekranu należy przytrzymać na raz dwa przyciski głośności. Wówczas powinien odezwać się syntezator Google. Czy tak się dzieje w przypadku oprogramowania Miui Polska?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
34 minuty temu, Nuno napisał:

Aby uruchomić czytnik ekranu należy przytrzymać na raz dwa przyciski głośności. Wówczas powinien odezwać się syntezator Google. Czy tak się dzieje w przypadku oprogramowania Miui Polska?

Obawiam się, że nie. Co gorsza, nawet w postawionym już systemie nie działa skrót klawiaturowy "Vol+/-". To, że nie działa w konfiguratorze pierwszego uruchomienia nie działa, musiałby ktoś potwierdzić.

Nie obejdzie się chyba bez pomocy z zewnątrz...

• 0
Opublikowano (edytowane)

Wygląda na to że na tym ROMie nie ma zainstalowanego domyślnie TalkBacka i przez to nie idzie. Po jego instalacji (ale już niestety po konfiguracji) skrót działa. Spróbuję zadziałać w kwestii dodania TalkBacka z powrotem.

Edycja: jest tylko jeden problem. Jak zainstalujesz ROM przez TWRP w Twojej sytuacji?

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • 0
Opublikowano

hej!

TWRP można obsługiwać przez ADB (adb shell twrp install xyz.zip). Wóczas całe wyjście z TWP idzie na ADB, i co  za tym dizie wszystko czytam na komputerze :)