Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jakiś sposób na korzystanie z całego dysku twardego podłączonego do routera bez aplikacji xiaomi?

Zmapowałem sobie ten dysk ale po reboocie bez aplikacji xiaomi nie łączy się z nim. Program Network Password Recovery pokazuje zapamiętane dane dostępowe jako:

Login: NAZWA KOMPUTERA\numer konta xiaomi

Hasło: hasło do konta xiaomi

Jednak przy przepisaniu danych dostępowych nadal odrzuca je jako błędne.

Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na "przechwycenie" danych za pomocą których aplikacja xiaomi się łączy z dyskiem.

Opublikowano

U mnie na Windows 8 można bez apki korzystać. Wejdź w Mój komputer i w tym pasku po lewej gdzie masz wszystkie dyski na dole masz ikonkę sieć i w niej normalnie powinno Ci dysk widzieć.

Opublikowano (edytowane)

U mnie nie, tylko po włączeniu aplikacji udostępnia cały dysk jako XiaoMi-usb0 (w starszych wersjach firmware tylko 2 foldery), który mam zmapowany po restarcie nie potrafi go ponownie uzyskać dostępu (chyba, że uruchomię wcześniej aplikacje). Rzecz w tym, że bez aplikacji tego osiągnąć mi się jeszcze nie udało. Mam nadzieję, że to tylko kwestia firmware.

//Dobra, nie wiem od dzisiaj załapał, loguje do dysku bez aplikacji, nie mam pojęcia dlaczego teraz akurat a wcześniej był komunikat w załączniku :-)

Temat do zamknięcia.

post-3434-0-17427800-1433880772_thumb.pn

Edytowane przez plasky
Opublikowano

Coś chyba chińczyki robili, bo mi dzisiaj przez pół dnia w ogóle dysku nie rozpoznawało, czy to przez system czy to przez apkę, ale już wszystko wróciło do normy.

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie a czy działa Wam pobieranie torrentów albo innych rzeczy klientem do routera? Udaje mi się dodać plik raz nawet pobrało mi jeden film ale głównie pojawia się komunikat o jakimś błędzie.

Czy komuś udało się to ogarnąć? A może ktoś wie jak pod niego skonfigurować Transmision żeby działało po wyłączeniu notka?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...