Skocz do zawartości

Aktualizacja do MIUI 5.6.4BETA brak PL i Google Store

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim, na wstępie napiszę, że jestem właścicielem HM NOTE 1S CMCC od około miesiąca i do tej pory byłem bardzo zadowolony więc nic nie grzebałem nie zmieniałem bo wszystko chodziło idealnie.

Miałem zainstalowane ostatnie polskie MIUI (preinstalowane przez sprzedawcę - Norman Wieja - pewnie gzdieś się tutaj kręci :) )

Dzisiaj przypadkiem kliknąłem aktualizację i telefon przewrócił się do góry nogami. Nie mam języka polskiego, kontakty mam wyczyszczone i nie mogę uruchomić google store (apka się niby uruchamia i po ułamku sekundy wraca do pulpitu).

Nie zabardzo wiem co robić, czy da się gnoja jakoś przywrócić do poprzedniej wersji w prosty sposób? Czy lepiej czekać na spolszczenie (które jak rozumiem pojawi się za kilka dni). Co robić z google store?

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście nie mogło pójść za dobrze, metody instalacji nr 1 i 2 nie dały efektów. To jest na 25% error i koniec zabawy. Paczki oficjalne ze strony miui, nazwane update.ZIP według poradnika i mimo tego nie mogę zainstalować. Jedyne co mnie nurtuje wielkosc pliku na stronie jest napisane 396mb a na storage zapisuje się 415mb skąd ta różnica?

Edytowane przez kloonej
  • Like 1
Opublikowano

Z przelicznika KB i metody liczenia. Inaczej liczy megabajty mój skrypt, a inaczej podaje Android. 

Poza tym plik do recovery (ale nie na karcie SD) ma nazywać się update.zip a nie .ZIP czy update.zip.zip.

Sprawdź to bo ułomne Windowsy ukrywają rozszerzenia.

Co by nie było... weź przeleć telefon MIFlashem i tyle. 

Opublikowano

Okej, z tym rozmiarem to ma sens, update miałem .zip. W ogóle to ja mam na telefonie teraz niby MIUI 5.x a instalować chcę polskie 6.x ma to znaczenie?

Opublikowano

Przepraszam za problemy, jak zwykle zawinił użyszkodnik :) pobierałem nie tą paczkę. Pobierałem dla jednosimowca, a mam dual. System wrócił do polskiego jest okej.

Dziękuję za zaangażowanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...