Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

rom jaki posiadam(12.5.4.0 RKACNXM stabilna wgrał uprzedni właściciel telefonu po zakupie potem odsprzedał mi go po 1 dniu

Na wstępie proszę o wybaczenie jeśli coś pokrętnie napisałem lub źle pisze to po raz 1

Próbuje w telefonie zaktualizować  rom ale kiedy wybieram zaktualizuj rom poprzez aplikacje aktualizacji to się ściąga w całości, wybieram instalacje i che wcisnąć zainstaluj i niestety przycisk jest nie aktywny guzik "Tak" mogę jedynie kliknąć na "anuluj"

zabrałem sie wiec za instalacje przez Twrp ale jak już jestem w trwui próbuje tam wejść, to prosi o jakiś kod ???( do deszyfrowania danych) nie znam go i klikam anuluj,  i potem widzę normalne twrp

klikam wyczyść potem wpisuje" Yes" ale niestety wywala błędy  na czerwono ze nie można nic zrobić "Nie można zamontować " i 2 inne

reset recowery powoduje wyjście z trwp  i niestety zainstalować romu z tej pozycji się nie da bo nie widać pamięci która jest pewnie szyfrowana

proszę o pomoc i wyrozumiałość ( admina ) bo nie chem dostać bana

Edytowane przez taba19
Opublikowano (edytowane)

Serio ( jej nie wpadłem na to ) :mrgreen:no "motylanoga" działa

w takim razie wpisałem to teraz moje pytanie czy muszę robić Wipe ?( zrobiłem) i trwp po resecie jest teraz po chińsku i nie wymaga kodu

i jeszcze raz reset zgodnie z poradnikiem i teraz skopiowałem pobrany rom na pamięć ale niestety twrp nie widzi jej :/ oczywioscie zrobiłem wipe data, dalvik i cache

ogólnie 5 razy reset o dopiero te trwp zaczęło widzec poprawnie dane na fonie  zainstalowałem nowy rom dziękuje za pomoc

Edytowane przez taba19
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...