Jul3k Opublikowano 22 Maja 2021 Opublikowano 22 Maja 2021 (edytowane) Cześć! Od wczoraj jestem posiadaczem RN10PRO, po przesiadce z umarłego Huawei P30pro. I już pojawiają się pierwsze problemy, przez które myślę, czy nie zwrócić urządzenia. Przede wszystkim problem z Android Auto. Inne telefony (wspomniany wcześniej P30pro, p20 czy Realme X3) bez problemu po podłączeniu kabelkiem w samochodzie uruchamiały Android Auto na ekranie radia. A ten nieszczęsny RN10PRO po podłączeniu kabelkiem nie daje żadnej reakcji poza ładowaniem. Zmieniłem na debugowanie USB w opcjach programisty, ale to nic nie pomogło. Kolejne rzeczy, które mnie denerwują to błędy w wyświetlaniu praktycznie wszystkiego w trybie ciemnym jak również brak dymków chatu w Messenger. Czy ktoś z Was miał takie problemy i jakoś je rozwiązał? W szczególności ten z AA. Edytowane 22 Maja 2021 przez Jul3k
Misiuu21 Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 Dnia 22.05.2021 o 10:25, Jul3k napisał: Cześć! Od wczoraj jestem posiadaczem RN10PRO, po przesiadce z umarłego Huawei P30pro. I już pojawiają się pierwsze problemy, przez które myślę, czy nie zwrócić urządzenia. Przede wszystkim problem z Android Auto. Inne telefony (wspomniany wcześniej P30pro, p20 czy Realme X3) bez problemu po podłączeniu kabelkiem w samochodzie uruchamiały Android Auto na ekranie radia. A ten nieszczęsny RN10PRO po podłączeniu kabelkiem nie daje żadnej reakcji poza ładowaniem. Zmieniłem na debugowanie USB w opcjach programisty, ale to nic nie pomogło. Kolejne rzeczy, które mnie denerwują to błędy w wyświetlaniu praktycznie wszystkiego w trybie ciemnym jak również brak dymków chatu w Messenger. Czy ktoś z Was miał takie problemy i jakoś je rozwiązał? W szczególności ten z AA. Wejdź w ustawieniach telefonu i ustaw region na Szwajcarię i sprawdź dostępność aktualizacji bo właśnie ruszyły aktualizację do Miui 12.5 która powinna chociaż naprawić problem z android auto. Co do dymków musisz je ustawić w samej aplikacji Messenger i w powiadomieniach aplikacji.
Grzegorz Wiktorowski Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Jestem posiadaczem Xiaomi Redmi 10 Pro, MIUI 14.0.7, w dniu dzisiejszym miałem problem z połączeniem Android Auto. Po podłączeniu kabla USB miałem komunikat błędu połączenia 25. Rozwiązanie: Ustawienia\Połączenie i Udostępnianie\Android Auto\Pomoc dotycząca połączenia Była dostępna opcja przekierowania do ustawień "Udostępniaj w pobliżu" mimo że została już włączona w opcjach w systemie. Dopiero po nadaniu uprawnień w tym miejscu Android Auto połączyło się z telefonem bez żadnych problemów. Mam nadzieję że komuś to rozwiązanie pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi