pamus Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 Witam, jakieś dwa miesiące temu zakupiłem nowy smartfon Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Kilka dni temu po raz pierwszy wystąpił problem z głośnikiem rozmów, kilka godzin wcześniej telefon spadł w etui ze stołu na ziemię. Krótko mówiąc głośnik rozmów nie działał, nie było słychać zupełnie nic podczas połączeń wychodzących i przychodzących (po odebraniu), chyba że zmieniłem na tryb głośnomówiący. Drugi głośnik działa bez zarzutu i ogólnie nie ma z telefonem żadnych innych problemów. Problem po kilku godzinach minął, a dziś niestety znowu się pojawił, co skłania mnie do przygotowania się na scenariusz jak całkowicie padnie. Co robić w tej sytuacji, gwarancja? Jeśli tak, to jak długo mniej więcej zajmuje wymiana takiego głośnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 Wymiana głośnika max godzina czasu.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz_c. Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 Hej! Niestety chyba ten model ma to do siebie... ja oraz moja znajoma posiadamy ten sam model. Co jakiś czas głośnik od rozmów jakby się wyłączał, słychać jedynie rozmówcę na trybie głośnomówiącym oraz na słuchawkach. Pomaga restart telefonu. Również problem często występuje ze słuchawkami, po odłączeniu słuchawek na telefonie cały czas jest ikona słuchawki, po ich ponownym podłączeniu ikona znika i zaczyna działać głośnik - restart przywraca prawidłowe działanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjLeo Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 (edited) Można spróbowac to: youtube.com/watch?v=BR9sj-K-yOw U mnie raz zadziałało. Edited June 7, 2021 by DjLeo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjLeo Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 (edited) No nic wymieniłem sobie głośnik z drugiego co mi padł i działa wszystko wiec to głośnik niestety był ubity. Wymiana dość prosta. Edited June 7, 2021 by DjLeo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjLeo Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 (edited) 10 godzin temu, WD40 napisał: Sam wymieniałeś głośnik? Nie miałeś problemu z klejeniem plecków? Żadnych, użyłem suszarki żony Delikatnie podważyłem paznokciem, a potem kartą kredytową, delikatnie po kawałeczku odklejałem, dogrzewając suszarką. Sama wymiana głośnika banalna, parę śrubek i wyjmij i włóż głośnik. Przykleiłem na tym samym kleju co był i trzyma bardzo dobrze. Nie poznałbym się, że ktoś to otwierał, gdybym nie wiedział, że to ja Poniżej dawca, tu się nie bawiłem w delikatność. Edited June 9, 2021 by DjLeo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts